Για τους ασθενείς με πρεσβυωπία ή θολή όραση σε κοντινές αποστάσεις που σχετίζονται με την ηλικία, η χρήση γυαλιών ή φακών επαφής ήταν μέχρι σήμερα ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Τώρα όμως οι ασθενείς χάρη στην έγκριση του FDA, έχουν στη φαρέτρα τους μία ακόμη επιλογή για την πρεσβυωπία τους.

Πρόκειται για διάλυμα πιλοκαρπίνης και αφορά την πρώτη οφθαλμική σταγόνα για την κοινή οφθαλμική πάθηση της πρεσβυωπίας.

Το πράσινο φως του FDA άνοιξε μια μεγάλη αγορά, όπου 128 εκατ. Αμερικανοί, κυρίως άνω των 40 ετών, υποφέρουν από πρεσβυωπία.

Η πιλοκαρπίνη χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία της υψηλής πίεσης στο εσωτερικό του ματιού που προκαλείται από το γλαύκωμα ή άλλες οφθαλμικές παθήσεις. Για το pilocarpine, η AbbVie χρησιμοποιεί μια αποκλειστική τεχνολογία που ονομάζεται pHast, η οποία επιτρέπει στο φάρμακο να προσαρμόζεται γρήγορα στο pH του δακρυϊκού φιλμ.

Η βελτίωση από το pilocarpine φαίνεται να έχει γρήγορη δράση, ξεκινώντας ήδη από 15 λεπτά μετά τη θεραπεία, σύμφωνα με την AbbVie.

«Με ενθαρρύνει ιδιαίτερα η ταχεία έναρξη δράσης και η διάρκεια της αποτελεσματικότητας του pilocarpine για τη βελτίωση της κοντινής και ενδιάμεσης όρασης χωρίς να επηρεάζει την όραση από απόσταση με μία σταγόνα καθημερινά, ιδιαίτερα για εκείνους με ήπια έως μέτρια πρεσβυωπία», δήλωσε ο Goerge Waring, MD, από το Waring.

Πηγές:
fiercepharma.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]