Το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) συναντήθηκε την Παρασκευή με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ασημίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Υπουργού για τους σκοπούς, τους στόχους και τις δραστηριότητες της επιστημονικής εταιρείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ το γεγονός ότι η Υπουργός υπήρξε μάχιμο στέλεχος σε νοσοκομείο αιχμής προσέφερε κοινό πλαίσιο εμπειρίας για την ανταλλαγή απόψεων.

Διαπιστώθηκαν κοινές θέσεις σε καίρια θέματα του συστήματος υγείας, όπως είναι η ποιότητα και ο τρόπος άσκησης του management των νοσοκομείων, οι παθογένειες και η διαχείριση του ΕΣΥ από την πολιτεία κ.ά. Το προεδρείο της ΕΕΜΥΥ διαβεβαίωσε την υπουργό ότι παραμένει στη διάθεσή της, με το σύνολο των επιστημόνων - μελών της εταιρείας, για συνεργασίες με αντικείμενο την οργάνωση, τη διοίκηση και τα οικονομικά των υπηρεσιών υγείας.

Τέλος, η κ. Γκάγκα αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΕΕΜΥΥ να παρευρεθεί και να μιλήσει στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας (17 - 18 Δεκεμβρίου 2021, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ), με θέμα τις "Αναγκαίες Οργανωτικές Αλλαγές στο ΕΣΥ".

Πηγές:
ΕΕΜΥΥ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη