Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών. ο καθηγητής Παύλος Τούτουζας, ο οποίος θεωρείται από τους θεμελιωτές της σύγχρονης ελληνικής Καρδιολογίας.

Αντί στεφάνου, η οικογένεια πρότεινε τη δωρεά στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, του οποίου ήταν και ιδρυτής.

Ο Παύλος Τούτουζας γεννήθηκε στη Θήβα το 1935 και ήταν οµότιµος καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Το 1963 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας και το 1964 της Καρδιολογίας. Έκανε μετεκπαιδευτικές σπουδές στην Αγγλία και διετέλεσε διευθυντής της Καρδιολογικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Ήταν ιδρυτικό µέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και μέλος της “Nominating Committee”, επιτροπής η οποία επιλέγει και προτείνει τους υποψήφιους για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Έχει διατελέσει µέλος της Συντακτικής Επιτροπής υψηλού κύρους ευρωπαϊκών και αµερικανικών επιστηµονικών περιοδικών, ενώ επελέγη ως κριτής εργασιών από διεθνή επιστηµονικά περιοδικά µεγάλης εµβέλειας όπως το Lancet.

Έχει χρηµατίσει πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας και ήταν εκ των ιδρυτικών µελών του Ελληνικού Ιδρύµατος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ).

Ο καθηγητής Καρδιολογίας και βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης έγραψε στο facebook:

"'Έφυγε' σήμερα ένας Μεγάλος. Ο Παύλος Τούτουζας… Που θεμελίωσε την σύγχρονη Ελληνική Καρδιολογία… Που μοναδικά συνδύαζε την παράδοση με την πρόοδο και την Χριστιανική Πίστη με την Επιστήμη… Που 'έβλεπε' πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του… που από τους γιγαντιαίους Ώμους του, ίσως μπορέσαμε και είδαμε λίγο μακρύτερα… Καλό σου ταξίδι".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024