Με την ουρά να φτάνει μέχρι την παραλιακή λεωφόρο Νίκης, αρκετή ώρα πριν από την προκαθορισμένη έναρξη των εμβολιασμών, εξελίσσεται από το πρωί της Παρασκευής η πρωτοβουλία του «εμβολιαστικού Black Friday», που ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η δράση έχει σκοπό να αξιοποιήσει την παρουσία των πολιτών στο κέντρο της πόλης με αφορμή τις προσφορές στην εμπορική αγορά, προκειμένου να του καλέσει να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19, χωρίς να έχουν κλείσει κάποιο ραντεβού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει ενεργό ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, καθώς και να έχει παρέλθει το εξάμηνο από την 2η δόση σε περίπτωση εμβολιασμού 3ης δόσης.

Στην πλατεία Αριστοτέλους στάθμευσαν από το πρωί της Παρασκευής δύο κινητά εμβολιαστικά κέντρα με συνολικά οκτώ εμβολιαστικές γραμμές, με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, να εκτιμά πως μέχρι το απόγευμα θα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 600 πολίτες.

Η πλειονότητα των εμβολιασμών αφορά την 3η δόση, καθώς πολλοί πολίτες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα να την κάνουν άμεσα, αντί να περιμένουν ένα και πλέον μήνα για την ημερομηνία του ραντεβού τους.

«Υπάρχει μια πίεση αυτό το διάστημα, τη βλέπουμε, τη διαχειριζόμαστε», ανέφερε ο κ.Τσαλικάκης, προσθέτοντας πως οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν το σύνολο της ζήτησης, παρέχοντας όσες δόσεις εμβολίων χρειαστούν. «Τα σταθερά εμβολιαστικά κέντρα είναι δίπλα, ο στρατός έχει ενημερωθεί, η εφοδιαστική αλυσίδα είναι σε αναμονή, όποιος έρθει θα εμβολιαστεί», είπε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας,  κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση του δώρου της επιστήμης και να εμβολιαστούν «για να μπορέσουμε να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη και να χαρούμε Χριστούγεννα. Είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα».