Ήπια συμπτωματολογία, χωρίς μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, εμφανίζει η λοίμωξη με την παραλλαγή Όμικρον. 

Αυτό επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, επικαλούμενος σχόλια της προέδρου του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου Angelique Coetzee.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, από όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ήπια ασθένεια. Τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν 1 - 2 ημέρες και είναι κυρίως κούραση και μυαλγίες και κάποιες φορές συνοδεύονται από βήχα.

Επίσης, από όσους κόλλησαν, κανείς δεν έχει χάσει την όσφρηση ή την γεύση του και κάποιοι έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, η κ. Angelique Coetzee ανέφερε πως δεν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο φόρτο λόγω εισαγωγών από φορείς της παραλλαγής Όμικρον.

Ανέφερε επίσης, πως θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εβδομάδες για περισσότερα στοιχεία για την μεταδοτικότητα. Κυρίως για να δούμε τι κλινική εικόνα παρουσιάζουν οι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, το στέλεχος μπορεί να είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, αλλά μέχρι στιγμής οι περιπτώσεις που βλέπουμε είναι εξαιρετικά ήπιες.

"Ίσως σε δύο εβδομάδες από τώρα να έχω διαφορετική γνώμη, αλλά αυτό είναι που βλέπουμε τώρα. Άρα ανησυχούμε σοβαρά; Όχι. Ανησυχούμε και παρακολουθούμε τι συμβαίνει", σημειώνει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;