Σε αναμονή απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για χορήγηση εμβολίων κατά της CoViD σε παιδιά 5 έως 11 ετών στην Ελλάδα, βρίσκεται το υπουργείο Υγείας.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας τη Δευτέρα στον Σκάι, σημείωσε: "Εφόσον η Εθνική Επιτροπή εγκρίνει τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών - που το θεωρώ πιθανό, χωρίς να μπορώ να προκαταβάλω αποφάσεις, αλλά συνήθως έτσι συμβαίνει όταν έχουμε έγκριση από τον ΕΜΑ - θα έρθουν και τα εμβόλια".

Όπως είπε, είναι άλλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για αυτές τις ηλικίες, με άλλη δόση. Επομένως, περιμένουμε την έγκριση της δικής μας Επιτροπής και αν αποφανθεί θετικά  θα ανοίξει η διαδικασία".

Σε σχέση με την παραλλαγή Όμικρον είπε πως η παγκόσμια κοινότητα την παρακολουθεί και αναμένεται να έχει εικόνα σε 10 έως 15 μέρες.

"Εμείς έχουμε πάρει τα μέτρα μας. Καταλαβαίνετε ότι όταν μία μετάλλαξη πλέον κινείται σε διάφορες χώρες, είμαστε σε επιφυλακή", σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε απαραίτητο τον εμβολιασμό, λέγοντας πως είναι σημαντικό ότι έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά. Κινούμαστε - είπε - σε ρυθμούς Μαρτίου και σε επίπεδο ραντεβού και σε επίπεδο καθημερινών δόσεων.  

"Πάρα πολλοί συμπολίτες μας πηγαίνουν και κάνουν την τρίτη δόση, ενώ και για την πρώτη δόση έχουν πειστεί πολλοί", τόνισε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας πως έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο οι πολίτες που είτε έχουν κλείσει ραντεβού είτε έχουν εμβολιαστεί.

"Έχουν ανέβει πάρα πολύ οι μονάδες εμβολιαστικής κάλυψης και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και συνολικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας". ανέφερε.

Δημ.Κ.

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας