Πολύ διαφορετικά συμπτώματα εμφανίζουν οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, από αυτούς που έχουν κολλήσει τη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τη γιατρό που ειδοποίησε τους επιστήμονες της Νότιας Αφρικής για την πιθανότητα νέας παραλλαγής.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από το στέλεχος Όμικρον παραπονιούνται για κόπωση, πόνους στο κεφάλι και στο σώμα, περιστασιακό πονόλαιμο και βήχα, δήλωσε η Angeligue Coetzee, η οποία είναι πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ενωσης.

Οι μολύνσεις που προκλήθηκαν από τη Δέλτα προκάλεσαν αυξημένους παλμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλό επίπεδο οξυγόνου, καθώς και απώλεια γεύσης και όσφρησης, πρόσθεσε.

Μετά από εβδομάδες χωρίς σχεδόν κανέναν ασθενή Covid στο ιατρείο της στην Πρετόρια, την πρωτεύουσα και το επίκεντρο της τρέχουσας έξαρσης της Νότιας Αφρικής, η Coetzee είπε ότι άρχισε ξαφνικά να βλέπει ασθενείς να παραπονιούνται για τα συμπτώματα στις 18 Νοεμβρίου. Ενημέρωσε αμέσως το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο και τα εργαστήρια την επόμενη εβδομάδα εντόπισαν μια νέα παραλλαγή, είπε.

«Είπα ότι αυτά τα διαφορετικά συμπτώματα δεν μπορεί να είναι Δέλτα, είναι πολύ παρόμοια με τη Βήτα ή πρέπει να είναι ένα νέο στέλεχος», είπε σε συνέντευξή της.

Επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής είπαν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι ενώ η Όμικρον φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, τα συμπτώματα φαίνονται πολύ ήπια.

Οι ασθενείς της Coetzee είναι σχετικά νέοι. Εμβολιασμένος ασθενής 66 ετών βγήκε θετικός σήμερα Δευτέρα, αλλά ήταν ήπια άρρωστος, σημείωσε η για

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες