Αυστηρούς περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 αποφάσισε η Γερμανία. Προβλέπεται περιορισμένη είσοδος σε αγώνες ποδοσφαίρου και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις για να ελέγξει την αύξηση των λοιμώξεων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε μία από τις τελευταίες της κινήσεις ως καγκελάριος, η Ανγκελα Μέρκελ είχε συνομιλίες με τον επερχόμενο διάδοχό της Ολαφ Σολτς και τους 16 περιφερειακούς πρωθυπουργούς της Γερμανίας την Πέμπτη, όπου συμφώνησαν νέους περιορισμούς - μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει θα μπαίνουν σε εστιατόρια, θέατρα και καταστήματα που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν επίσης ένα σχέδιο για να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί κατά της Covid, λέγοντας ότι το κοινοβούλιο θα το ψηφίσει σύντομα. Ο Σολτς είπε ότι αναμένει πως θα περάσει το μέτρο και η Μέρκελ είπε ότι θα το υπερψήφιζε αν ήταν στην Μπούντεσταγκ.

«Είμαστε σε μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε ο Ολαφ Σολτς, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί την Τετάρτη. «Έχουμε πάρα πολλούς πολίτες που είναι εμβολιασμένοι αλλά δεν είναι αρκετοί για να αποτρέψουν ένα ακόμη κύμα λοιμώξεων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να το κάνουν, και αυτή είναι η πολύ επείγουσα προσωπική μου έκκληση».

Υπενθυμίζεται ότι λιγότεροι από το 70% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν πιο αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά τις επαφές που έχουν οι ανεμβολίαστοι, κλείσιμο νυχτερινών κέντρων σε μέρη με υψηλά ποσοστά μόλυνσης και αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των θεατών σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο