Το έκζεμα είναι συχνή φλεγμονώδης πάθηση, μια μη μεταδοτική δερματική νόσος στην οποία εμφανίζεται κνησμός, ερυθρότητα, ερεθισμός και φλεγμονή. Άνθρωποι με έκζεμα, συχνά έχουν αλλεργίες ή άσθμα, εκτός από ερυθρότητα στο δέρμα και κνησμό. Η πάθηση είναι πολύ συχνή στα παιδιά, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στην εφηβεία και στους ενηλίκους.

Το έκζεμα μπορεί να οδηγήσει σε ψυχική δυσφορία και να ποικίλλει σε σοβαρότητα- από ελαφρύ έως σοβαρό. 

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι χειρότερα τη νύχτα, να οδηγήσουν σε κοινωνική απομόνωση και έλλειψη αυτοεκτίμησης. Επίσης, άνθρωποι με έκζεμα είναι πιθανό να απουσιάζουν συχνά από τη δουλειά τους.

Αν και η ακριβής αιτία είναι άγνωστη, οι ερευνητές γνωρίζουν ότι άνθρωποι που εμφανίζουν έκζεμα, το αποκτούν λόγω συνδυασμού γονιδιακών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να περιλαμβάνουν καπνό, γύρη, σαπούνια και αρώματα. Ορισμένες τροφές και συστατικά, όπως ξηροί καρποί και γαλακτοκομικά, εσπεριδοειδή, αυγά, γλουτένη, σόγια, μπαχαρικά, ντομάτες, μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα. 

Πρόληψη εξάρσεων

Για την πρόληψη των εξάρσεων και τον έλεγχο των συμπτωμάτων, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Βάλτε δροσερές κομπρέσες στο δέρμα   
  • Ενυδατώστε καθημερινά το δέρμα με πλούσια κρέμα που θα προσφέρει τα απαραίτητα λιπίδια και θα διατηρήσει την ενυδάτωση του δέρματος, για να δημιουργηθεί προστατευτικό στρώμα. Βάλτε την κρέμα μετά το ντους για να αιχμαλωτιστεί η υγρασία.
  • Μετά το χλιαρό μπάνιο, με απαλό σαπούνι, σκουπίστε απαλά το δέρμα με μαλακή πετσέτα. Μην τρίβετε
  • Αποφύγετε να ξύνεστε, γιατί μπορεί να προκληθεί λοίμωξη
  • Χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά, καθαριστικά, καλλυντικά και άλλα προϊόντα για το δέρμα, χωρίς άρωμα
  • Να φοράτε γάντια και προστατευτικά ρούχα όταν χειρίζεστε χημικά προϊόντα
  • Να φοράτε άνετα ρούχα και μαλακά υλικά, όπως βαμβάκι. Να αποφεύγετε σκληρά υφάσματα και στενά ρούχα.
  • Όπου είναι εφικτό, αποφύγετε γρήγορες αλλαγές θερμοκρασίας και δραστηριότητες που προκαλούν εφίδρωση.
  • Μάθετε και αποφεύγετε αυτά που προκαλούν σε εσάς εξάρσεις
  • Διατηρείτε κοντά τα νύχια σας για να εμποδίζετε να ‘’σπάει’’ το δέρμα όταν ξύνεστε

Η La Roche-Posay, αφού διερεύνησε τη σχέση μεταξύ παθήσεων του ευαίσθητου δέρματος και του μικροβιώματος, ανέπτυξε το LIPIKAR ECZEMA MED CREAM, ιατροτεχνολογικό προϊόν που παρέχει βέλτιστη αποτελεσματικότητα ενάντια στα συμπτώματα του εκζέματος.

Αξιοποιεί τη δύναμη της προηγμένης επιστήμης του μικροβιώματος και το endobioma. Το endobioma είναι ένα νέο συστατικό που καταπολεμά το έκζεμα, εξαλείφει γρήγορα τα βακτήρια, χωρίς να βλάπτει το μικροβίωμα του δέρματος. Ανακουφίζει από εξάρσεις κνησμού, ερεθισμού, ερυθρότητας και φλεγμονής.

Το 65% των χρηστών του παρουσίασε βελτίωση μέσα σε 3 ημέρες και το 91% μέσα σε 7 ημέρες. Μετά από 14 ημέρες, η χρήση του LIPIKAR ECZEMA MED CREAM βελτίωσε την ποιότητα ζωής για το 100% των παιδιών και το 95% των ενηλίκων.

 

Είναι κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, στα χέρια, στο σώμα, ακόμα και στα βλέφαρα. Είναι καλά ανεκτό, υποαλλεργικό και χωρίς άρωμα.

Το LIPIKAR ECZEMA MED CREAM μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας, απαλλάσσοντάς σας από τις επιπτώσεις του εκζέματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού