Η πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία της Θεσσαλονίκης από την Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας (Π.Ο.Ε.Υ.) είχε σκοπό, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, να πει ένα διπλό "όχι" : από τη μια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και από την άλλη στον διχασμό των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε μεταξύ άλλων εκατοντάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είχε ως προσκελημένους ομιλητές καθηγητές πανεπιστημίου, που υποτίθεται ότι με επιστημονικό λόγο θα επιχειρηματολογούσαν πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Προλογίζοντάς τους, οι διοργανωτές διευκρίνισαν πως δεν είναι αντιεμβολιαστές, αλλά τάσσονται μόνο κατά της υποχρεωτικότητας, και κάλεσαν το πολυπληθές ακροατήριο να συμπεριφερθεί πολιτισμένα, χωρίς κραυγές, ύβρεις και ακραία συνθήματα.

Η εξέλιξη ήταν διαφορετική και δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν το περίμενε, όταν διάβασε στο πρόγραμμα τα ονόματα των ομιλητών. Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε ένα βήμα διατύπωσης ακραίων αντιεπιστημονικών θεωριών συνωμοσίας από χείλη επιστημόνων, με χαρακτηρισμούς περί "ιατροφασισμού", εμβολίων "ναζιστικής ευγονικής" και πειραμάτων Μέγκελε, σε μια "παγκόσμια ανθρωποφάρμα" με "σανατικούς παγκόσμιους θηριοδαμαστές".

Κ. Βαθιώτης: "Συναιχμάλωτοι στην παγκόσμια ανθρωποφάρμα"

Ο νομικός, πρώην καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, χαρακτήρισε την πανδημία ως δημιούργημα ενός "ιατροφασιστικού μάπετ σόου", που αποτελείται από πρωθυπουργούς - καρικατούρες, τους βουλευτές και τους υπουργούς τους, και στήθηκε από σκοτεινές δυνάμεις, σε έναν "σατανικό συντονισμό της παγκόσμιας τάξης".

Αποκάλεσε τους συγκεντρωμένους πειραματόζωα και "συναιχμάλωτους σε μια παγκόσμια ανθρωποφάρμα", της οποίας οι θηριοδαμαστές έχουν ως στόχο να γίνουν σφετεριστές των ικανοτήτων του ανθρώπου.

Επικαλέστηκε διάφορα βιβλία γνωστών συγγραφέων, μέσω των οποίων όπως είπε οι θηριοδαμαστές είχαν προειδοποιήσει γι αυτό που ερχόταν. Μεταξύ αυτών και ο Αστερίξ, όπου στο τεύχος "ο Αστερίξ και ο υπεριταλικός", που κυκλοφόρησε στην γαλλική γλώσσα το 2017, υπήρχε μια στημένη αρματοδρομία, στην οποία συμμετείχε ένας μασκοφόρος ηνίοχος, ο "μεγάλος Κορωνοϊούς" και ο πιστός του ο "Βάκιλους".

Ο ίδιος μίλησε για "υγειοναζισμό" και "διαβολική αντι-τριαδική ψευδοθεότητα του εμβολίου, των τεστ και της μάσκας".

Στυλιανός Καρπαθίου: "Κάποιοι εζήλωσαν δόξα Μέγκελε"

Στο ίδιο πνεύμα, ο ιερέας και ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στυλιανός Καρπαθίου, έκανε λόγο για "προαποφασισμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από έναν εσμό, μια παρέα επιτηδείων που συμπεριφέρονται σαν πληγωμένες ύαινες με στόχο την κορωνίδα της δημιουργίας, τον άνθρωπο, τον οποίον θέλουν να καταντήσουν σε αναλώσιμο υλικό".

Χαρακτήρισε τα mRNA εμβόλια ως "δήθεν εμβόλια", αποφάνθηκε ότι "δεν υπάρχει καθαρό εμβόλιο από όσα κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα μας" και διακήρυξε πως "με κάθε εμβόλιο προσβάλλεται η έμψυχη εικόνα του Χριστού".

"Έξω οι βέβηλοι, έξω οι ασεβείς, έξω οι παρείσακτοι στα ιερά μας", κραύγασε, υπό τις επευφημίες των συγκεντρωμένων και χαρακτήρισε τα εμβόλια ως "αγαθά της ναζιστικής ευγονικής", καθώς "κάποιοι ζηλούν δόξα Μέγκελε".

Ο ίδιος κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να  στηρίξει το αίτημα των υγειονομικών για επιστροφή τους στις δομές Υγείας, με το κοινό να αποδοκιμάζει στο άκουσμα του ονόματος του αρχιεπισκόπου και να φωνάζει εν χορώ το όνομα του μακαριστού Χριστόδουλου.

Δ.Κούβελας: "Δεν υπάρχει σταθερή ανοσία με τα εμβόλια"

Σε λιγότερο εμπρηστικό τόνο, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, δεν αρνήθηκε την ύπαρξη της πανδημίας, αλλά ανέφερε πως τα εμβόλια, όπως και τα φάρμακα, δεν είναι για όλους. Έχουν μια ένδειξη, για τους ηλικιωμένους, τους παχύσαρκους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

"Αν πάρουμε αυτό το εμβόλιο χωρίς επιστημονικά κριτήρια και το χρησιμοποιήσουμε σε οποιονδήποτε, γυναίκες, παιδιά και οποιονδήποτε περπατάει, κολυμπάει και πετάει από τη χώρα μας, είναι τεράστιο λάθος", υποστήριξε, προσθέτοντας πως με τον συγκεκριμένο ιό δεν υπάρχει σταθερή ανοσία. "Μπορεί να κάνεις εμβόλιο, να ξανακάνεις, να νοσήσεις και να ξανακάνεις εμβόλιο. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν έχει να κάνει με την προστασία του πληθυσμού, επομένως δεν υπάρχει επιστημονική βάση εμβολιασμού για τον συγκεκριμένο τύπο εμβολίου και για τον συγκεκριμένο τύπο ιών", είπε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε