Ο αριθμός των νέων επιμολύνσεων από κορονοϊό στη Γερμανία συνεχίζει να παρουσιάζει μείωση. Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 30.823 νέες επιμολύνσεις στο Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) μέσα σε μία ημέρα – 5.236 λιγότερες συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα  Επιπλέον, καταγράφηκαν 473 νέοι θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19. Πριν μια εβδομάδα, ο αριθμός αυτός έφτανε τους 399 σε μια μέρα.

Σύμφωνα με έρευνα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ZEIT, καταγράφηκαν χθες 25.874 νέες επιμολύνσεις. Είναι λοιπόν 10.924 λιγότερες από ό, τι την προηγούμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι πολιτείες και τα κρατίδια κατέγραψαν άλλους 218 θανάτους από κοροναϊό σε ολόκληρη τη Γερμανία. Αν και αυτός ο αριθμός υπολείπεται κατά 41 συγκρικά με την προηγούμενη τη Δευτέρα , η εβδομαδιαία τάση δείχνει συνολική αύξηση των θανάτων κατά 21%.

Η ZEIT ONLINE λαμβάνει τα στοιχεία της για τον κορονοϊό απευθείας από τις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές και, ως εκ τούτου, επηρεάζεται λιγότερο από τις καθυστερημένες αναφορές του Ινστιτούτου Robert Koch. Αυτό εξηγεί γιατί διαφέρουν οι αριθμοί.

Με το μειωμένο ποσοστό επιμόλυνσης, η πανεθνική επταήμερη επίπτωση έχει επίσης μειωθεί περαιτέρω. Σύμφωνα με το RKI, ανήλθε σε 375,0 επιμολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σήμερα το πρωί. Πριν  από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το RKI, ήταν ακόμα 432,2.

Σύμφωνα με την έρευνα της ZEIT ONLINE, η πανεθνική επίπτωση είναι 408,0, ακόμη και αν έχει μειωθεί κατά 14% στην εβδομαδιαία τάση.

Οι τρέχουσες περιπτώσεις είναι μόνο εν μέρει συγκρίσιμες με εκείνες των προηγούμενων κυμάτων. Λόγω της επίδρασης των εμβολιασμών, ολοένα και περισσότερες λοιμώξεις δεν οδηγούν πλέον σε αύξηση του αριθμού των σοβαρά ασθενών. Με τα ίδια κρούσματα όπως και σε ένα προηγούμενο στάδιο της πανδημίας, σχετικά λιγότεροι άνθρωποι πηγαίνουν σήμερα στο νοσοκομείο, στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους  Ωστόσο, οι αριθμοί θανάτων αυξάνονται.

Από την άλλη πλευρά, η προστατευτική επίδραση των εμβολίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε ολοένα και περισσότεροι εμβολιασμένοι πηγαίνουν στο νοσοκομείο λόγω Covid-19.

Επιπλέον, η κατάσταση στις κλινικές είναι επί του παρόντος επίσης διαφορετική: Για παράδειγμα, υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών σε πολλά μέρη, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να φροντίσουν λιγότερους ασθενείς.

Αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα της ZEIT ONLINE, 4.298 ασθενείς με Covid εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό νοσηλείας 5,2 νοσοκομειακών ασθενών με Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 20% όλων των ΜΕΘ καταλαμβάνεται επί του παρόντος από ασθενείς με κοροναϊό.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τέλος, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί κατά 3% στην εβδομαδιαία τάση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο