Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υποκρύπτεται ένα κύμα της παραλλαγής Όμικρον μέσα στο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα που ήδη επικρατεί στη χώρα μας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σήμερα σε ενημερωτική εκδήλωση για τον κορονοϊό, που οργάνωσε η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως είπε, "η κατάσταση στην Ευρώπη μάς ανησυχεί, μπορεί να οδηγήσει και σε μία μεγάλη πανδημία της Όμικρον στην Ευρώπη και γι’ αυτό παραμένουμε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση και αν χρειαστεί να προταθούν επιπλέον μέτρα".

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ωστόσο ότι τις ημέρες των γιορτών είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα που ήδη υπάρχουν.

Για το όφελος των εμβολιασμών, είπε πως παραμένει υψηλό όχι μόνο στους ηλικιωμένους, αλλά και στα παιδιά τονίζοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν σωθεί λόγω του εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στην επαναλοίμωξη με την Όμικρον ασθενών που έχουν νόσησει ήδη από άλλα στελέχη του ιού, είπε ότι φαίνεται πως από το 1% η επαναλοίμωξη έχει φτάσει στο 8% με τη νέα παραλλαγή.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα δούμε σύντομα πρόοδο και στα θεραπευτικά μέσα που αφορούν τον κορονοϊό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν θα έπρεπε να συμβουλέψει το γιο του να πάει σε μία κοινωνική εκδήλωση μόνο με ένα αρνητικό self test, δεν θα τον παρότρυνε να να το κάνει.

Φίλ.Ζάχ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναερόβια άσκηση και τα οφέλη της
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο