Λοιμώξεις από την παραλλαγή Όμικρον δεν φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρές από  αυτές της Δέλτα, αναφέρει νέα βρετανική έρευνα που δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από ειδικούς.

Ερευνητές του Imperial College London συνέκριναν 11.329 ανθρώπους με επιβεβαιωμένη ή πιθανή λοίμωξη από Όμικρον με σχεδόν 200.000 ανθρώπους που μολύνθηκαν από άλλες παραλλαγές. Εως  τώρα σύμφωνα με την έκθεση που έγινε γνωστή πριν την αξιολόγηση της έρευνας από συναδέλφους και επικαιροποιήθηκε  τη Δευτέρα, ερευνητές δεν βλέπουν ενδείξεις ότι η Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα κρίνοντας είτε από το ποσοστό των ανθρώπων που ήταν θετικοί και ανέφεραν συμπτώματα είτε από το ποσοστό περιστατικών που αναζήτησαν νοσηλεία μετά από λοίμωξη.

Tα αποτελέσματα της μελέτης έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενη γενική αξιολόγηση από εδικούς, που δήλωσαν ότι η Ομικρον ενδεχομένως προκαλεί λιγότερο σοβαρή λοίμωξη από τη Δέλτα.

Όσον αφορά τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στη Βρετανία, η αποτελεσματικότητά τους έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης από την Όμικρον κυμαινόταν από 0% έως 20% μετά από 2 δόσεις και από 55 %  έως 80% μετά από αναμνηστική δόση.

Η μελέτη επίσης υπολόγισε ότι έχοντας  λάβει υπόψη ατομικούς παράγοντες κινδύνου οι πιθανότητες επαναμόλυνσης με την Όμικρον είναι 5,4 φορές μεγαλύτερες από την επαναμόλυνση με τη Δέλτα.

Πηγές:
www.channelnewsasia.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο πιθανό είναι να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο
Εντοπίζοντας τα ''σιωπηλά'' συμπτώματα στρες
Η Sanofi Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής