O κορωνοιός έφτασε ακόμη και στην πιο απομονωμένη γωνιά του κόσμου. Η διασπορά του ιού έγινε αντιληπτή και στον πολικό σταθμό "πριγκίπισσα Ελισάβετ". Τουλάχιστον 16 από τους 25 εργαζόμενους του ερευνητικού σταθμού είχαν μολυνθεί από τις 14 Δεκεμβρίου από τον ιό, ανέφερε το BBC. To βελγικό περιοδικό "Le Soir" είχε αναφέρει τελευταία ότι τουλάχιστον τα 2/3 των εργαζομένων είχαν κολλήσει.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες όσοι έχουν νοσήσει έχουν ελαφρά συμπτώματα. "Η κατάσταση δεν είναι δραματική", είπε ο  Projektmanager του πολικού σταθμού, Joseph Cheek, στο BBC: "Αν και η καραντίνα μερικών εργαζομένων που κόλησαν τον ιό είναι δυσάρεστο γεγονός, εντούτοις η εργασία μας στον σταθμό δεν επηρεάστηκε σημαντικά".

Οι εργαζόμενοι θέλουν να παραμείνουν

Ο ιός μεταδόθηκε παρά τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας. Όλοι οι εργαζόμενοι που ταξιδεύουν στον σταθμό πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν κάνει τεστ. Επιπλέον πρέπει τα μέλη του Team να παραμένουν σε καραντίνα πριν από το ταξίδι στην Ανταρκτική τουλάχιστον 10 μέρες στην Νότια Αφρική. Πάραυτα ένα άτομο  που έφτασε επτά μέρες πριν στο σταθμό βρέθηκε θετικό. Έτσι έγινε η διασπορά του κορωνοιού στον σταθμό.

Στους κατοίκους του σταθμού προσφέρθηκε στο μεταξύ η δυνατότητα να αναχωρήσουν από εκεί στις 12 Ιανουαρίου αεροπορικώς. Όμως όλοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο σταθμό και να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"