Ευχάριστα τα νέα από την Ρόδο σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας. Τα στοιχεία δείχνουν πως μάλλον πλησιάζει η στιγμή που η ποθητή ανοσία θα επιτευχθεί. Η πορεία βέβαια αυτή δεν είναι τυχαία μιας και σε ολόκληρη τη χώρα τα κρούσματα παροσιάζουν κλιμακωτά πτωτική τάση. Η παραλλαγή Όμικρον, όπως ισχυρίζονται πολλοί, μπορεί να σημάνει και το τέλος της πανδημίας. 

 

Οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ρόδο σε συνδυασμό με τους νοσήσαντες ξεπερνούν τους 100 χιλιάδες. Ο διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα της Ρόδου "Ροδιακή" επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το νησί βρίσκεται κοντά στην ανοσία της αγέλης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, 93 χιλιάδες πολίτες της Ρόδου έχουν κάνει την πρώτη δόση, 90 χιλιάδες περίπου και τις δύο δόσεις ενώ ήδη περισσότεροι από  41 χιλιάδες  έχουν κάνει την τρίτη, αναμνηστική, δόση.

Ο κ. Ρουμάνης πρόσθεσε αναφορικά με τους εμβολιασμούς ότι στο Νοσοκομείo γίνονται εμβόλια Johnson&Johnson κάθε Δευτέρα, σε καθημερινή βάση τέσσερις γραμμές Pfizer και επίσης κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο λειτουργεί εμβολιαστική γραμμή για παιδιατρικό Pfizer. Γίνονται πρώτες, δεύτερες και επαναληπτικές δόσεις και περίπου 500 εμβόλια την ημέρα. 

Τέλος, σε ότι αφορά Νοσοκομείο της Καρπάθου, που είναι στις αρμοδιότητές του, πρόσθεσε ότι ήδη μπήκε στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα γιατί έχει καλή επάνδρωση με όλες τις ειδικότητες και περιμένουν και έναν παθολόγο ενώ έχουν καλυφθεί όλες οι κύριες ειδικότητες. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά στο Νοσοκομείο.  

Ευχάριστα λοιπόν τα νέα από το δημοφιλές νησί που αποτελεί έναν μεγάλο τουριστικό προορισμό. Τα πρώτα φωτεινά σημάδια έρχονται από την Περιφέρεια. Ας ελπίσουμε ότι και άλλες περιοχές της χώρα θα κομίσουν και άλλα αισιόδοξα μηνύματα. Γιατί ο κόσμος παραέχει κουραστεί εδώ και δύο χρόνια για να μπορέσει να αντέξει στον ίδιο ρυθμό για το προσεχές διάστημα. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι