Η τακτική κατανάλωση μικρής μερίδας αποξηραμένων γκότζι μπέρι, ενδεχομένως συμβάλλει στην πρόληψη ή καθυστέρηση εμφάνισης ηλικιακής εκφύλισης ωχράς κηλίδας σε υγιείς μεσήλικες. Αυτό αναφέρει μικρή έρευνα του University of California, Davis. Αν και τα αποτελέσματα είναι υποσχόμενα,  το δείγμα ήταν μικρό και απαιτούνται νέες έρευνες.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι 13 υγιείς συμμετέχοντες 45 έως 65 ετών που κατανάλωναν 28 γραμμάρια γκότζι μπέρι 5 φορές την εβδομάδα για 90 ημέρες, αύξησαν την πυκνότητα των προστατευτικών  οπτικών χρωστικών στα μάτια τους.

Οι  οπτικές χρωστικές.που αυξήθηκαν σε αυτούς που κατανάλωσαν γκότζι μπερι, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη φιλτράρουν το βλαβερό μπλε φως και δίνουν αντιοξειδωτική προστασία.

Και οι δυο ουσίες συμβάλλουν στην προστασία των ματιών κατά τη γήρανση.

Η ερευνήτρια Xiang Li, δήλωσε ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι σαν αντηλιακά για τα μάτια. Οσο περισσότερη ποσότητα είναι στον αμφιβληστροειδή τόσο μεγαλώνει η προστασία. Η έρευνα βρήκε ότι ακόμα και σε υγιή μάτια, αυτές οι οπτικές χρωστικές.μπορούν να αυξηθούν με μικρή ποσότητα γκότζι μπέρι καθημερινά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nutrients.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας