Η τιμή επίπτωσης στις επιμολύνσεις από κορωνοιό αυξήθηκε περαιτέρω στην Γερμανία. Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) καθόρισε την επίπτωση των επτά ημερών σήμερα το πρωί στο 528,9. Την προηγούμενη μέρα, η τιμή αυτή ανερχόταν στο 515,7 και πριν από μία εβδομάδα στο 375,5. Ήταν ήδη η τέταρτη κατά σειρά μέρα με μία νέα τιμή – ρεκόρ.

Η επίπτωση μετρά τον αριθμό των νέων επιμολύνσεων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους σε χρονικό διάστημα επτά ημερών.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 34.145 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών. Πριν μία εβδομάδα ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 25.255. Όπως ανακοίνωσε το RKI καταγράφηκαν την Δευτέρα 30 νέοι θάνατοι λόγω κορωνοιού.

Από την αρχή της πανδημίας, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του Ινστιτούτου συνολικά 8.000.122 κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων σπό κορωνοιό  ανέβηκε στους 115.649. Ο αριθμός όσων ανάρρωσαν από την ασθένεια ανήλθε , σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, στα επτά εκατομμύρια.

Ως αποφασιστικό παράγοντα για μία αύξηση των μέτρων για τον κορωνοιό η Ομοσπονδία και τα κρατίδια είχαν καθορίσει τον Νοέμβριο την λεγόμενη επίπτωση από τις νοσηλείες στα νοσοκομεία. Η τιμή αυτή ορίζει πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω κορωνοιού. Σύμφωνα με την επίκαιρη έκθεση του Ινστιτούτου Robert Koch, από την Παρασκευή η επίπτωση αυτή βρισκόταν στο 3,23.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας