Mία ομάδα γερμανών βουλευτών, προερχόμενη από τον κυβερνητικό συνασπισμό, θέλει να καταθέσει την πρότασή της για ένα νομοσχέδιο που θα αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από την ηλικία των 18 ετών.

"Η προστασία από την εμβολιασμό κατά της  CoVid 19 είναι σίγουρη, αποτελεσματική και αποτελεί το καλύτερο μέσον για να ξεπεράσουμε την πανδημία", αναφέρεται σε σχετική επιστολή της κοινοβουλευτικής ομάδας. "Μέσω του υψηλότερου ποσοστού εμβολιασμών προστατεύουμε το σύστημα Υγείας από την διαρκή επιβάρυνση και αποφεύγουμε τους περιορισμούς στην δημόσια ζωή".

Η επιστολή απευθύνεται σε όλους τους βουλευτές. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πρόκειται για υπερκομματική ομάδα βουλευτών που τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τα 18 και η οποία θα εργαστεί προς την κατεύθυνση ενός νομοσχεδίου.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό θα γίνει την Τετάρτη το μεσημέρι. Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό οι πληροφορίες λένε πως το κοινοβούλιο θα συζητήσει στα πλαίσια αιτημάτων κοινοβουλευτικών ομάδων. Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν αναμένεται να καταθέσει δικό του νομοσχέδιο.

Παράλληλα με την πρωτοβουλία για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τα 18 υπάρχει και σχέδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού από τα 50 έτη. Μία τρίτη πρωτοβουλία απευθύνεται εντούτοις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Φεβρουάριο θα γίνει συζήτηση για σχέδιο νόμου. Η απόφαση θα μπορούσε να παρθεί τον Μάιο. Ο νόμος αυτός αναμένεται να συμβάλλει στην μείωση από το φθινόπωρο ενδεχόμενων περαιτέρω κυμάτων διασποράς  κορωνοιού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας