Βαθιά θλίψη και οδύνη έχει προκαλέσει στην Κατερίνη η είδηση του θανάτου του 5,5 μηνών Δημήτρη, που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Είναι το δεύτερο βρέφος που φεύγει από τη ζωή μέσα σε μια εβδομάδα, έπειτα από την απώλεια του κοριτσιού μόλις 52 ημερών πριν από λίγες μέρες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, και συνολικά το 7ο ανήλικο (0 - 17 ετών) θύμα του κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας.

Το μωρό μεταφέρθηκε το Σάββατο στο νοσοκομείο Κατερίνης. Η κατάστασή του ήταν πάρα πολύ βαριά, όπως είπε στο iatronet.gr ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ηρακλής Τσανικίδης.

Διασωληνώθηκε, έγινε προσπάθεια ανάταξης, και δυστυχώς έχασε τη μάχη την ίδια μέρα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο ίδιος πληροφορήθηκε σήμερα την ιατροδικαστική έκθεση, που έδειξε πως το βρέφος είχε σοβαρό συνοδό νόσημα, και συγκεκριμένα διατατική μυοκαρδιοπάθεια.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη και οδύνη προς τους γονείς του βρέφους. Η μητέρα είναι φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου.

Β.ΙΓΝ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA