Η επόμενη παραλλαγή του κορωνοϊού που θα αποσπάσει την προσοχή του κόσμου θα είναι πιο μεταδοτική από την Ομικρον, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα είναι πιο θανατηφόρος, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ την Τρίτη.

Η Maria Van Kerkhove, δήλωσε ότι η επόμενη παραλλαγή ανησυχίας θα είναι περισσότερο μεταδοτική, επειδή θα πρέπει να αντικαταστήσει αυτό που ήδη κυκλοφορεί. Η μεγάλη ερώτηση είναι αν μελλοντικές παραλλαγές θα είναι περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές.

Προειδοποιεί να μην ασπαζόμαστε θεωρίες ότι ο ιός θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται σε ηπιότερα στελέχη που θα οδηγούν σε ελαφρύτερη νόσηση από προηγούμενες παραλλαγές.

Δεν υπάρχει εγγύηση για αυτό, δήλωσε. Ελπίζει να είναι έτσι, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση σε αυτό. Πρόσθεσε, ότι στο μεταξύ οι άνθρωποι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα δημόσιας ασφάλειας. Πρόσθεσε ότι η επόμενη παραλλαγή θα μπορούσε επίσης να διαφεύγει των εμβολίων ακόμα περισσότερο, καθιστώντας τα υπάρχοντα εμβόλια ακόμα λιγότερο αποτελεσματικά.

Ο κορωνοιός θα συνεχίσει να εξελίσσεται πριν καταλήξει σε ένα μοτίβο, δήλωσε ο Dr. Mike Ryan, του ΠΟΥ. Ελπίζει ο ιός να καταλήξει να έχει χαμηλή μετάδοση, με πιθανές περιστασιακές επιδημίες. Θα μπορούσε να γίνει πιο εποχικός ή ενδεχομένως να επηρεάζει μόνο ευάλωτες ομάδες, δήλωσε. Το πρόβλημα είναι ότι ο κορωνοιός είναι απρόβλεπτος.

 

Πηγές:
Cnbc

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία Καλλιάνου για το σύστημα Υγείας - Η απάντηση Γεωργιάδη στον βουλευτή της ΝΔ
C. Rodseth: ‘’Κλειδί η συμμετοχή της βιομηχανίας στη διαδικασία της Κοινής Κλινικής αξιολόγησης για την επιτυχή εφαρμογή του νέου πλαισίου HTA’’
Σωματικά προβλήματα εμφανίζουν συχνά άνθρωποι με σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή