Την τέταρτη ημερολογιακή εβδομάδα καταγράφηκε στην Γερμανία "ιστορικά υψηλό" θετικότητας της τάξης του 41,% στα διενεργούμενα PCR - τεστ για την ανίχνευση SARS-CoV-2.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ αλλων, σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, ο πρώτος πρόεδρος της Ένωσης Διαπιστευμένων Εργαστηρίων Ιατρικής (ALM), Michael Müller. Την προηγούμενη εβδομάδα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 32,6%.

Σύμφωνα με την ALM, ο αριθμός των PCR - τεστ που διενεργήθηκαν έχει επίσης φθάσει σε επίπεδο - ρεκόρ και συγκεκριμένα σε πάνω από 2,4 εκατομμύρια.

Αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 32.000 περισσότερα τεστ συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ένα εκατομμύριο θετικά τεστ για Sars-CoV-2. Σε ορισμένα κρατίδια περισσότερα από τα μισά τεστ είναι ήδη θετικά.

Με πληρότητα της τάξης του 95%, τα εργαστήρια έχουν φθάσει επίσης στα όρια των δυνατοτήτων τους. "Είμαστε στα όρια", σχολίασε ο Müller .

Σύμφωνα με την ALM, οι δυνβετότητες έχουν ήδη εξαντληθεί σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια. Η εθνική δυνατότητα διενέργειας τεστ δοκιμής για την 5η ημερολογιακή εβδομάδα δηλώνεται ότι είναι περίπου 2.65 εκατομμύρια.

"Πρόκειται για υψηλές δυνατότητες  που επαρκούν για ιατρικές ανάγκες", δήλωσε ο Müller. Είναι σημαντικό, όπως είπε, να γίνονται τα τεστ σε λογική βάση και λόγω κάποιας αφορμής.

Σύμφωνα με την ALM, τα αποτελέσματα βασίζονται σε δεδομένα από 182 εργαστήρια και αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% της διενέργειας τεστ στη Γερμανία.

Η Ένωση δεν διαθέτει στοιχεία για τα ιδιωτικώς διενεργούμενα PCR - τεστ, δήλωσε ο Müller. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυϊκή αδυναμία: Ποιες είναι οι συνέπειες
Νέα θανατηφόρα ασθένεια εξαπλώνεται στην Ιαπωνία
Πώς θα διατηρώ τα επίπεδα ενέργειάς μου υψηλά