Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το UPLIFT Innovation Challenge, ο διαγωνισμός που διοργάνωσε φέτος η Amgen, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ψωρίασης (IFPA), για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψωριασική νόσο. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν η προώθηση δραστικών λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα που ζουν με ψωριασική νόσο όσο και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης.

Το 2020 η Amgen πραγματοποίησε μία έρευνα με τη συμμετοχή περίπου 4.700 ατόμων (δερματολόγων, ρευματολόγων και ασθενών) σε 8 χώρες, διερευνώντας πώς έχει εξελιχθεί ο τρόπος που οι ασθενείς και οι θεράποντες ιατροί αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται τις ψωριασικές παθήσεις.

Τα πρώτα ευρήματα κατέδειξαν την ανάγκη να δοθεί περισσότερη προσοχή σε δύο τομείς: την κατανόηση των ασθενών ως προς τους βαθμούς σοβαρότητας των παθήσεων και την πρόσβαση στις διαθέσιμες θεραπείες.

To Uplift Innovation Challenge δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει δράσεις που εστιάζουν σε αυτούς τους δύο τομείς. Στον διαγωνισμό αυτόν, συμμετείχαν 22 οργανισμοί παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μια διεθνή, διεπιστημονική κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους ασθενών και κορυφαίους ιατρικούς εμπειρογνώμονες στην ψωριασική νόσο.

Ανάμεσα στους τέσσερις Συλλόγους που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στον παγκόσμιο αυτόν διαγωνισμό, είναι και ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια». Η διάκριση αυτή, δημιουργεί μια σημαντική προοπτική για τους Έλληνες που ζουν με τη νόσο και για τη χώρα μας συνολικά.

«Η Amgen με περηφάνια υποστηρίζει το UPLIFT Innovation Challenge και την παγκόσμια κοινότητα εκπροσώπησης των ασθενών, που εργάζεται καθημερινά για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις όσων ζουν με ψωριασική νόσο. Μαζί με την έμπειρη κριτική επιτροπή μας, που εξειδικεύεται στο κομμάτι της ψωρίασης, εντυπωσιαστήκαμε από τις αιτήσεις που λάβαμε από συλλόγους ασθενών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Darryl Sleep, MD, Senior Vice President Global Medical και Chief Medical Officer της Amgen International.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;