Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ) εδώ και 30 χρόνια ενημερώνει αξιόπιστα το κοινό, για τους κινδύνους από τα καρδιοαγγειακά νοσήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Για το 2022,  το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του, εστιάζοντας και πάλι στην ενημέρωση του κοινού με 3 νέες Θεματικές Καμπάνιες για τις εξής νόσους:

  • Συγγενείς Καρδιοπάθειες στα παιδιά – ζώντας με τις συγγενείς καρδιοπάθειες.
  • Εμφράγματα στη μέση ηλικία – η ζωή μετά το έμφραγμα.
  • Βαλβιδοπάθειες στην τρίτη ηλικία- φροντίδα υγείας για τους ηλικιωμένους.

Με αυτό τον τρόπο, το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ προσεγγίζει όλες τις ηλικιακές ομάδες του κοινωνικού συνόλου, ώστε να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση στην επιστημονική, έγκυρη ενημέρωση για καίρια θέματα υγείας και κυρίως για τις δυνατότητες που παρουσιάζονται στην ποιότητα ζωής των ασθενών με την εξέλιξη της Καρδιολογίας. Η πρώτη διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες έχει ήδη ξεκινήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) και στην ιστοσελίδα (site) του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. Η καμπάνια περιέχει πολύτιμο επιστημονικό, πληροφοριακό υλικό σχετικά με τη νόσο και τους τρόπους αντιμετώπισης της.

Για τις Ενημερωτικές Καμπάνιες της νέας χρονιάς, το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ θα οργανώσει και δράσεις με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό, καθώς και Webinars – διαδικτυακές συζητήσεις με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης από το κοινό, το οποίο θα μπορεί να υποβάλλει και τις ερωτήσεις του σχετικά με το θέμα.

Με άξονα το μήνυμα «H εξέλιξη της Καρδιολογίας, σύμμαχος στην ποιότητα ζωής», γιατί σημασία δεν έχει μόνο να ζούμε, αλλά να ζούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας