Μία υπερσύγχρονη μονάδα Ακτινοθεραπείας, πρόκειται να δημιουργηθεί σύντομα στο "Σωτηρία". Θα στεγαστεί σε κτήριο, το οποίο θα ανεγερθεί στον χώρο του νοσοκομείου.

Το έργο περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε σειρά επενδύσεων που αναμένονται στον χώρο της Υγείας το επόμενο διάστημα. Οι πόροι προέρχονται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και ανέρχονται σε 1,48 δισεκατομμύριο ευρώ.

Από το ποσό αυτό, 300 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη και τη βελτίωση κτηριακών υποδομών σε 80 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, όπως ο "Ευαγγελισμός", Ασκληπιείο Βούλας, Βέροιας και Χαλκίδας.

Άλλα 270 εκατομμύρια θα δοθούν για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 270 εκατομμύρια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, 250 εκατομμύρια για την αναμόρωση του υποχρεωτικού μηχανισμού επιστροφών (clawback) και 250 εκατομμύρια για την υλοποίηση του προγράμματος έγκαιρης διάγνωσης "Σπύρος Δοξιάδης".

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού "Φώφη Γεννηματά" και άλλα.

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό περιλαμβάνεται και ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας του ασθενούς, ο οποίος θα περιλαμβάνει στοιχεία από νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ και τα διαγνωστικά κέντρα).

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη της γενικής γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε νοσοκομεία της Ηπείρου
Δέσιμο μέσω τραύματος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Νομοσχέδιο για παράταση στις συμβάσεις των υγειονομικών - ΠΟΕΔΗΝ: Εμπαιγμός