Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποιεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα: «Η “πανδημία” της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω της COVID-19. Ο ρόλος της Πολιτείας και η συμβολή του Ε.Ε.Σ.» Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2022, από τις 15:00’ έως τις 18:00’ και θα περιλαμβάνει την απευθείας μετάδοση των ομιλιών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες για διαδραστική παρακολούθηση.

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει τα ζητήματα των υφιστάμενων διακρίσεων και της έμφυλης βίας κατά των γυναικών, τα οποία εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας της COVID-19 και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, ώστε να συμβάλλει με την ενεργό δράση της στην εξάλειψη του φαινομένου.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Αρχών και των Δημοσίων Φορέων, το έργο των οποίων αφορά άμεσα στη μέριμνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων, των διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών. Εισηγήσεις θα αναπτυχθούν από εξαίρετους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έμφυλης βίας.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο https://events.confio.gr/ees/02-03-emfili-via/ έως την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022, προκειμένου να σας αποσταλούν οι σχετικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας, η οποία θα είναι δωρεάν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]