Εκοιμήθη το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου ο Αρχιμανδρίτης, δρ oικογενειακός ιατρός, Δανιήλ Σάπικας.

Το iatronet.gr αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον πολύτιμό του συνεργάτη μακαριστό Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Σάπικα, του οποίου τα ιατρικά άρθρα φιλοξενούσε σε μια αγαστή, πολύχρονη συνεργασία.

Ο μακαριστός Αρχ. Δανιήλ (κατά κόσμο Παναγιώτης) Σάπικας, καταγόταν από την Μυτιλήνη. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου 1949. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Καισαριανής. Το 1972 αποφοίτησε από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθήνας, αριστούχος. Εισήχθη στη Θεολογική σχολή Αθηνών με υποτροφία και τελείωσε το 1976.

Το 1978 χειροτονήθηκε Ιερέας και προχειρίστηκε Αρχιμανδρίτης, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν.Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαμίας, από τον Σεβ.Μητροπολίτη Φθιώτιδος Δαμασκηνό. Με πάθος εσωτερικό για την υπηρεσία του συνανθρώπου, φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε το 1983. Μετεκπαιδεύτηκε σε ετήσια σεμινάρια Γενικής Ιατρικής και ειδικών παθήσεων, στο Γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας Αθήνας και στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας. Επέλεξε τη γενική οικογενειακή ιατρική και από το 1988 ασκούσε το λειτούργημά του στο προσωπικό του ιατρείο.

Τιμήθηκε από φορείς και Συλλόγους για τη δραστηριότητά του σε τομείς της κοινωνικής και εθελοντικής ιατρικής και στάθηκε στο πλευρό οικονομικώς αδυνάτων συνανθρώπων μας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του μακαριστού Αρχιμανδρίτου, θα τελεσθεί την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 και ώρα 11.30 π.μ. στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις