Άνθρωποι που γεννήθηκαν με καρδιακό ελάττωμα (συγγενή καρδιοπάθεια) έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από COVID-19 ή θάνατο και χρειάζεται να εμβολιαστούν, να φορούν μάσκα και να λαμβάνουν άλλα βήματα προστασίας, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές.

Ασθενείς με τον υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19 ήταν 50 ετών και άνω και αυτοί με άλλα προβλήματα όπως καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονική υπέρταση, σύνδρομο, Down, διαβήτη ή παχυσαρκία.

Η επιδημιολόγος Karrie Downing, του CDC, δήλωσε ότι άνθρωποι με καρδιακά ελαττώματα θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 και με ενισχυτική δόση και να συνεχίσουν να τηρούν προληπτικά μέτρα όπως μάσκα και αποστάσεις.

Πρόσθεσε ότι άνθρωποι με συγγενή καρδιοπάθεια α πρέπει επίσης να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για επιπλέον βήματα ώστε να ελέγξουν προσωπικούς κινδύνους σε σχέση με τον κορωνοιό.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία  235.600 νοσηλευόμενων με COVID-19 στις ΗΠΑ, που συλλέχτηκαν από τον Μάρτιο 2020 έως τον Ιανουάριο 2021. Από αυτούς, το  0.2% είχε συγγενή καρδιοπάθεια.

Ενώ το  68% των ασθενών με COVID-19 με καρδιακό πρόβλημα επίσης είχαν τουλάχιστον μια ακόμα πάθηση, το ποσοστό ήταν 59% σε όσους είχαν συγγενή καρδιοπάθεια.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι το 54% όσων είχαν συγγενή καρδιοπάθεια και το 43% όσων δεν είχαν εισήχθησαν στη ΜΕΘ, το 24% αυτών με συγγενή καρδιοπάθεια και το 15% αυτών χωρίς χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη αναπνοής, και το 11% αυτών με συγγενή καρδιοπάθεια και το 7% αυτών χωρίς, πέθαναν κατά τη νοσηλεία.

Ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες παρέμεναν σε υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από COVID-19, ακόμα και όταν χωρίστηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους ή άλλες παθήσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο