64 αυτόματοι απινιδωτές σε 58 αθλητικά σωματεία και συλλόγους παραδόθηκαν το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και τον Αντιπρόεδρο της Stoiximan κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο.

Οι αυτόματοι απινιδωτές αποτελούν μέρος των 150 συνολικά απινιδωτών που χορήγησε στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας της Κaizen Gaming, η Stoiximan το περασμένο καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη δράση έρχεται σε συνέχεια της παραχώρησης πριν από ενάμιση μήνα 18 απινιδωτών στον Δήμο Αθηναίων που θα χρησιμοποιηθούν σε αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες πολιτισμού του Δήμου,καθώς επίσης και στα δημοτικά ιατρεία.

Αφορμή στάθηκε το τραγικό περιστατικό της κατάρρευσης, σε ζωντανή μετάδοση, του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανίας – Φινλανδίας  στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που λειτούργησε ως καμπανάκι αφύπνισης για ολόκληρο τον κόσμο. Το καρδιακό  αυτό επεισόδιο κατέστησε  εμφανές το πώς η άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας την ώρα που συμβαίνει κάτι αναπάντεχο, έχει τη δύναμη να σώσει ζωές.

Γι’ αυτό η εταιρεία μετά από συνεννόηση με τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια προχώρησε στη συγκεκριμένη δωρεά προκειμένου οι απινιδωτές να τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους συνάθροισης, όπως γήπεδα και χώροι άθλησης σε αθλητικούς συλλόγους και σε  κοινωνικούς φορείς. Επιπλέον, κλιμάκια του ΕΚΑΒ θα αναλάβουν την εκπαίδευση του προσωπικού για την χρήση των απινιδωτών.

Ο αντιπρόεδρος της Stoiximan κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος με αφορμή την παράδοση στα αθλητικά σωματεία των 64 αυτόματων απινιδωτών σημείωσε «Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται σε συνέχεια της απόφασης μας να συνδράμουμε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάτι που κάναμε σε δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού αλλά και 6 φορητών ΜΕΘ. Στην Kaizen  Gaming και την Stoiximan, ο αθλητισμός είναι κύριο στοιχείο της κουλτούρας μας και η χορηγία των 150 απινιδωτών αποτελεί μια συνειδητή επιλογή στην κατεύθυνση της πρόληψης, της ασφάλειας και της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.  Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την προηγούμενη όσο  και την τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον κ Κικίλια και τον κ.Πλεύρη,  για τη συνεργασία τους και την συμβολή τους να αξιοποιηθεί και αυτή η δωρεά με τον καλύτερο τρόπο. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην ελληνική Πολιτεία  και σε μελλοντικές ανάγκες. »

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΣΦΕΕ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού
H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων
Οι γυναίκες αισθάνονται ότι γερνούν πιο αργά από τους άνδρες [μελέτη]