Η παγκόσμια αγορά φορητών ιατρικών συσκευών - που εκτιμάται σε 18,1 δισ. δολ. το έτος 2021 - προβλέπεται να φτάσει στο αναθεωρημένο μέγεθος των 38,9 δισ. δολ. μέχρι το 2026, διαγράφοντας άνοδο κατά 15,8% κατά την περίοδο ανάλυσης. Η διαφορά προκύπτει εξαιτίας της αυξανόμενης χρήσης τους σε ένα διευρυνόμενο φάσμα εφαρμογών στους τομείς της Υγείας, της ψυχαγωγίας, της ιατρικής, της βιομηχανίας. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους ηλεκτρονικών συσκευών είναι τα έξυπνα ρολόγια, τα γυαλιά AR/VR,  τα "έξυπνα" ρούχα.
 
Οι διαγνωστικές συσκευές, ένα από τα τμήματα που αναλύονται στην έρευνα, προβλέπεται να αυξηθούν κατά 13,4% για να φτάσουν τα 22,7 δισ. δολ. μέχρι το τέλος της περιόδου ανάλυσης. Μετά από μια ενδελεχή ανάλυση των επιχειρηματικών επιπτώσεων της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε, η ανάπτυξη στον τομέα των Θεραπευτικών Συσκευών αναπροσαρμόστηκε κατά 19,7% για την επόμενη 7ετή περίοδο. Αυτό το τμήμα αντιπροσωπεύει επί του παρόντος μερίδιο της τάξεως του 34% στην παγκόσμια αγορά των Wearable Medical Devices.

Όπως αναφέρεται, ο χώρος των ιατρικών φορητών συσκευών εκρήγνυται και είναι έτοιμος να συνεισφέρει στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης με νέες και συναρπαστικές προσεγγίσεις για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος. Αυτές οι συσκευές απολαμβάνουν εκτεταμένη αποδοχή μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών ιατρών για την εξυπηρέτηση των πρώτων σε πραγματικό χρόνο.

Την ίδια στιγμή, οι φορητοί αισθητήρες επηρεάζουν σημαντικά την ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη διευκολύνοντας την παρακολούθηση της υγείας σε μη κλινικά περιβάλλοντα, αλλά και την έγκαιρη πρόβλεψη διαφόρων καταστάσεων. Τα ιατρικά wearables έχουν κρίσιμη σημασία για ένα ολοκληρωμένο φάσμα ιατρικών εφαρμογών, όπως η γαστρεντερική, η καρδιαγγειακή και η μεταβολική παρακολούθηση μαζί με τις διαταραχές ψυχικής υγείας, νευρολογίας, ύπνου και κίνησης. Εκτός από τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν την προ-γεννητική και τη μητρική φροντίδα, αυτές οι συσκευές είναι έτοιμες να υποστηρίξουν παρεμβάσεις που σχετίζονται με την πνευμονική υγεία και τη διαχείριση του διαβήτη.

Η αγορά Wearable Medical Devices στις ΗΠΑ, εκτιμάται σε 6,6 δισ. δολ.το έτος 2021, ενώ κατέχει το 36,6% της παγκόσμιας αγοράς. Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προβλέπεται να φτάσει τα 4,1 δισ. δολ. το 2026, σημειώνοντας άνοδο  21%. Μεταξύ των άλλων αξιοσημείωτων γεωγραφικών αγορών είναι η Ιαπωνία και ο Καναδάς, καθεμία από τις οποίες προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 13,2% και 15,4% αντίστοιχα. Εντός της Ευρώπης, η Γερμανία προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά περίπου 14,3%, ενώ η υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά (όπως ορίζεται στη μελέτη) θα φτάσει τα 4,9 δισ.δολ. μέχρι το κλείσιμο της περιόδου ανάλυσης.

Κορυφαίες εταιρείες όπως η Apple και η Fitbit εργάζονται επιθετικά σε συσκευές με τεχνητή νοημοσύνη που είναι έτοιμες να μεταμορφώσουν την υγειονομική περίθαλψη και να βελτιώσουν την εμπειρία των ασθενών. Ο συνδυασμός τεχνολογίας AI και ιατρικών φορητών συσκευών έχει αξιοσημείωτες μακροπρόθεσμες δυνατότητες να φέρει δραματική επανάσταση στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Το Suunto Spartan, το Polar OH1, το Xiaomi Mi Band 2S, οι έξυπνοι φακοί Google, το iTBra, το Health Patch MD και το Cloud DX vitaliti είναι μερικές μόνο από τις μοντέρνες φορητές συσκευές για την παρακολούθηση της δραστηριότητας στον ιατρικό τομέα. 

Πηγές:
.businesswire.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα