Ερευνα σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 ανακάλύψε ότι όσοι είχαν την πάθηση αντιμετώπιζαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης έως 57 άλλων παθήσεων σε σύγκριση με όσους δεν είχαν διαβήτη.

Ερευνητές του Cambridge University δήλωσαν ότι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 είχαν 5,2 φορές περισσότερες πιθανότητες για νεφρική νόσο τελικού σταδίου, 4,4 φορές περισσότερες για καρκίνο στο ήπαρ και 3,2 περισσότερες να εμφανίσουν εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι όσοι είχαν διαβήτη τύπου 2 εμφάνισαν τις παθήσεις κατά μέσον όρο 5 χρόνια νωρίτερα από ανθρώπους χωρίς διαβήτη.

Οι κίνδυνοι εμφάνισης νευριολογικών, οφθαλμικών, ουρογεννητιοκών παθήσεων και παθήσεων του κυκλοφορικοή ήταν πολύ υψηλότεροι για ανθρώπους που διαγνώστηκαν με διαβήτη κάτω από την ηλικία των 50 ετών.

Ο Dr. Luanluan Sun, δήλωσε ότι η καθυστέρηση έναρξης του διαβήτη τύπου 2 ‘’είναι αναγκαία’’ για να μειωθεί ο κίνδυνος κακής υγείας στη μέση ηλικία.

Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από τη UK Biobank και UK Clinical Practice Research, 3 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βρετανία, για να εξεταστεί η σχέση μεταξύ διαβήτη και  116 παθήσεων της μέσης ηλικίας.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο Diabetes UK Professional Conference 2022.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών