Κάθε εποχή του χρόνου έχει πολύ συγκεκριμένες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ο χειμώνας, για παράδειγμα, είναι η εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης, ενώ η άνοιξη φέρνει λιακάδα, δροσιά και αρκετές... αλλεργίες. Η καλύτερη λύση απέναντι σε αυτά τα εποχιακά ζητήματα - αλλά και σε κάθε πρόβλημα υγείας γενικότερα - είναι η ενημέρωση και η πρόληψη.

Περισσότερο από τον καθένα, εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για τη φροντίδα του εαυτού μας. Η καλή υγεία δεν είναι θέμα τύχης, αλλά μια σειρά από επιλογές που πρέπει να κάνουμε 365 ημέρες τον χρόνο. Η ενημέρωση για αυτές τις καλές επιλογές είναι ο στόχος της καμπάνιας Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ, μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι να φροντίσουμε για την καλή υγεία μας την άνοιξη, αλλά και κάθε άλλη εποχή.

Τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά εποχής

Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής για τα πιάτα μας, και φροντίζουμε να αποτελούν τη βάση της υγιεινής μας διατροφής. Αποφεύγουμε τα κορεσμένα λιπαρά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς οι υγιεινές τροφές μπορούν να μας προσφέρουν και όλες τις βιταμίνες και μέταλλα που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Βγαίνουμε έξω για γυμναστική

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αυτοφροντίδα από την τακτική άσκηση, καθώς πέρα από τη σωματική ενδυνάμωση, φροντίζει την ψυχική μας υγεία, μειώνει το στρες και βελτιώνει τις αντοχές του οργανισμού μας. Η γυμναστική βοηθά τον οργανισμό μας από κάθε πιθανή άποψη, αντιστρέφοντας τις κακές συνέπειες της καθιστικής ζωής και άλλων ανθυγιεινών επιλογών μας. Τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει, είναι ακόμα καλύτερη ιδέα να γυμνάζεστε σε εξωτερικό χώρο, μιας και η έκθεση στον ήλιο θα σας βοηθήσει να συνθέσετε την απαραίτητη βιταμίνη D. Η επαφή με τη φύση, επίσης, έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την ανακούφιση από το άγχος.

Ενημερωνόμαστε για συμπληρώματα διατροφής

Δεν είναι πάντα εύκολο να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή μας. Η καθημερινότητα είναι ήδη αρκετά χαώδης και πολλές ημέρες δεν θα προλάβουμε να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό γεύμα. Είναι πάντα μια καλή ιδέα, με σύμβουλο τον φαρμακοποιό μας, να αναζητήσουμε συμπληρωματικές πηγές θρεπτικών συστατικών. Ειδικά για στοιχεία που είναι... συνήθεις ύποπτοι κάθε φορά που μιλάμε για ελλείψεις: βιταμίνη D, ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν ικανοποιητικά από τη διατροφή τους.

Μαθαίνουμε (και προλαμβάνουμε) τα συμπτώματα

Ο καθένας μας αντιμετωπίζει τα δικά του, συγκεκριμένα προβλήματα - χρόνια ή εποχιακά. Από κουραστικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, μέχρι καθημερινές ενολήσεις σαν την ξηροφθαλμία, το πιο σωστό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε για τους παράγοντες κινδύνου και για τις μεθόδους πρόληψης. Πέρα από τις καλές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε σε καθημερινή βάση, υπάρχουν τόσοι πολλοί ακόμα τρόποι να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, να προλάβουμε ή να διαχειριστούμε τα συμπτώματά μας. Είτε μιλάμε για δερματολογική φροντίδα, είτε για συμπληρώματα προβιοτικών που θα μας προστατεύσουν από γαστρεντερικά θέματα, το φαρμακείο και ο φαρμακοποιός της γειτονιάς μας είναι εκεί για να μας καθοδηγήσουν.

Δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν προβλήματα, αλλά και εμείς δεν θα σταματήσουμε να ενημερωνόμαστε και να βρίσκουμε καινούριους και αποτελεσματικούς τρόπους για να προασπίζουμε την υγεία μας. Άλλωστε, ο κάθε ένας από εμάς έχει ένα και μοναδικό σώμα (και πνεύμα). Και κανείς άλλος δεν μπορεί να μας προσφέρει ευεξία, παρά μόνο ο εαυτός μας.

Για να ενημερωθείτε ακόμα περισσότερο για την καμπάνια Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ, μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους, που περιέχουν πλούσιο υλικό.

WEB SITE https://mefrontizwkala.gr/

Facebook https://m.facebook.com/ mefrontizwkala 

INSTAGRAM https://www.instagram.com/mefrontizwkala/ 

YOUTUBE  https://www.youtube.com/watch?v=xs64TLJLIis