Παρά τη χαλάρωση των μέτρων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και πως οι άνθρωποι που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου (όπως οι ηλικιωμένοι) πρέπει ακόμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όπως ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι και όσοι σκοπεύουν να περάσουν χρόνο μαζί τους - που πάνω-κάτω σημαίνει όλοι μας αυτές τις ημέρες.

Εως την 1η Μαίου παραμένει η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Αρχικά, κάνουμε τεστ

Αν έχουμε εμφανίσει συμπτώματα, προφανώς δεν θα πρέπει να δούμε από κοντά τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν, παρ' όλα αυτά έχουμε κάνει τεστ και βγήκε αρνητικό, τουλάχιστον έχουμε το μυαλό μας πιο ήσυχο. Και, όπως είναι λογικό, αν δεν έχουμε κάνει τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου, καλό είναι να το βάλουμε στο πρόγραμμα.

Μήπως είναι ακόμα μια χρονιά για online;

Όχι, αλλά ίσως και ναι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες είναι οι συγκεκριμένες συνθήκες σε κάθε οικογένεια, αλλά από την στιγμή που όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση θα έχουν εμβολιαστεί, σε γενικές γραμμές φέτος το οικογενειακό τραπέζι είναι πιο ασφαλές. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να αυξήσουμε τα άτομα. Συνεπώς, ίσως θα ήταν καλύτερο κάποιες συναντήσεις με αγαπημένα άτομα να γίνουν και φέτος μέσω ίντερνετ.

Προσέχουμε τα παιδιά

Τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ απρόσεκτα, αλλά φυσικά αυτός δεν είναι λόγος να απέχουμε από οικογενειακό τραπέζι. Προσπαθήστε να έχετε τα παιδιά πιο ήσυχα και λιγότερο υπερκινητικά κοντά σε ηλικιωμένους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη