Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω μίας 16χρονης κοπέλας η οποία εισήχθη για νοσηλεία με συμπτώματα ηπατίτιδας.

Τα συμπτώματα της κοπέλας, πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Σε ό,τι αφορά την κλινική της εικόνα είναι καλή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa.gr, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως "ύποπτο περιστατικό", καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid19 τον περασμένο Ιανουάριο, εμβολιασμένη.

Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι "ποσοτικά επαρκείς", ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.

Συμπέρασμα, που αναμένεται να βγει από τις εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Δήλωση στο iatronet.gr

Αρμόδιες ιατρικές πηγές από τη Λάρισα ανέφεραν στο iatronet.gr ότι στις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε κατά την εισαγωγή της η 16χρονη προέκυψε πως είχε επηρεασμένους τους δείκτες της ηπατίτιδας.

Ωστόσο, αποκλείστηκαν ως αίτια οι συνήθεις ιοί της ηπατίτιδας (A, Β, C, D, E), καθώς και άλλη μια μεγάλη ομάδα ιών - πιθανών αιτίων, όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση, το Epstein-Barr, ο μεγαλοκυτταροϊός, η τοξοπλάσμωση κ.ά.

Δείγμα αίματος έχει σταλεί στα εργαστήρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστεί αν οφείλεται σε αδενοίό  και αν το περιστατικό συνδέεται με την έξαρση οξείας ηπατίτιδας που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία

Πάντως, η κλινική εικόνα της έφηβης κοπέλας έχει βελτιωθεί αισθητά και είναι πλέον απύρετη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο