Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους γιατρούς και στο προσωπικό του θεραπευτηρίου "Υγεία", απευθύνει ο κ. Στέφανος Μανέλλης. Όπως επισημαίνει σε επιστολή του, κατόρθωσε να βγει νικητής, έπειτα από πέντε διαδοχικές επεμβάσεις και τις πολύτιμες υπηρεσίες του προσωπικού. Αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Πέντε χειρουργικές επεμβάσεις σε διάστημα μόλις τριών μηνών δεν είναι κάτι εύκολο ούτε σωματικά ούτε ψυχικά. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά. Έτσι, μετά από τρεις πολύ δύσκολους μήνες και πέντε χειρουργεία, εδώ και λίγες ημέρες βρίσκομαι στο σπίτι μου και προσπαθώ σιγά - σιγά να επιστρέψω στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής. Και αυτό το αίσιο τέλος το οφείλω στο νοσοκομείο Υγεία που με συνδέουν αρκετά.

Εκτός από την πρόσφατη σοβαρή περιπέτεια της υγείας μου, πριν από ακριβώς 30 χρόνια, το 1992, όταν ήμουν 35 χρονών διαγνώστηκα με ενδοκαρδίτιδα λόγω στρεπτόκοκκου. Τότε ο αείμνηστος Ευάγγελος Μπελλώνιας και η Ελένη Γιαμαρέλου μου έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωή, παλεύοντας μερόνυχτα με κοκτέιλ αντιβιοτικών. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να σώσουμε την αορτική βαλβίδα. Την αποκατάσταση της οποίας ανέλαβε ο Πατριάρχης της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Τόλης, τον οποίο αποκαλούσα χαϊδευτικά Yves Saint Laurent. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που μου έλεγε ο Γ. Τόλης “Στέφανε, εγώ είμαι ένας πολύ καλός ράφτης, αλλά είναι και το ύφασμα πολύ καλό”.

Οπότε, όταν 30 χρόνια μετά χρειάσθηκε να εμπιστευτώ τη ζωή μου στα χέρια γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και νοσοκομείου, η επιλογή του Υγεία ήταν δεδομένη. Και για να σας προλάβω, δεν επέλεξα το Νοσοκομείο Υγεία εξαιτίας συναισθηματικής φόρτισης, λόγω της προ 30ετίας περιπέτειας της υγείας μου και του γεγονότος ότι το 2002 ως Διευθυντής Εισαγωγών της Τράπεζας Πειραιώς εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ασχολήθηκα προσωπικά με την εισαγωγή του Νοσοκομείου Υγεία στο Χρηματιστήριο.

Οι χειρουργικές κλινικές του Νοσοκομείου Υγεία και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν και δη η Γ’ Καρδιοχειρουργική κλινική που επέλεξα εγώ - αντικατάσταση - επιδιόρθωση δύο βαλβίδων αυτή τη φορά - με επικεφαλής τον καθηγητή Αριστοτέλη Πάνο, τον Κυριάκο Μπέλλο, τον φύλακα άγγελο Σίλβιο Βλάντ και όλο το team της εντατικής μονάδας, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τα καλύτερα νοσοκομεία του εξωτερικού. Κάτι που πιστεύω ότι χαρακτηρίζει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας.

Σε ποια άλλη χώρα βρίσκεις άρτιους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που εκτός από εξαίρετοι επαγγελματίες στέκονται δίπλα σου μερόνυχτα και σε στηρίζουν και ψυχικά με μια τους ζεστή κουβέντα ή ένα καλοσυνάτο βλέμμα; Γι’ αυτό τον λόγο, εγώ προσωπικά δεν χρειάστηκε ποτέ να σκεφτώ να πάω ούτε καν δίπλα, όχι σε άλλη χώρα.

Ευχαριστώ από καρδιάς την ομάδα της Γ' Καρδιοχειρουργικής κλινικής, το team ΜΕΘ ΑΒ, και τους γιατρούς που τις τελευταίες δεκαετίες με φροντίζουν Μικαέλα Δόριζα, Διονύση Αβούρη, Θάνο Πιπιλή, Θοδωρή Ευστρατιάδη, Κοσμά Ηλιάδη, Δημήτρη Μωραΐτη, Περικλή Νομικό, Ευαγγελίνα Βασιλάτου. Εύχομαι ο Θεός να τους δίνει υγεία και δύναμη για να σώζουν πολλές, πολλές ζωές ακόμη".

Ο Στέφανος Μανέλλης έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος επί 22 έτη στις Τράπεζες BARCLAYS Bank PLC (Αθήνα και Λονδίνο), Τράπεζα Πειραιώς και MARFIN Bank. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εισηγμένη εταιρεία ΔΙΑΣ ΙΧΘ. Α.Ε., ενώ από το 2014 έως σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στην AGROINVEST S.A. μια από τις πιο εύρωστες εταιρείες της Ν.Α. Ευρώπης στον χώρο των Αγροτικών α’ υλών, των τροφίμων και των βιοκαυσίμων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων
ΕΛΙΚΑΡ: Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι σε Καρδάμυλα και Βολισσό Χίου
Δραματικές οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία.