Στη συγκρότηση οκταμελούς επιτροπής ειδικών για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης.

Πρόεδρος ορίστηκε ο Ελευθέριος Θηραίος (φωτογραφία), διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάρης και γενικός γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

Μέλη της επιτροπής είναι ο Μιχαήλ Χατζημιχάλης (διευθυντής ΩΡΛ στο βρετανικό ΕΣΥ), Χαράλαμπος Καρανίκας (καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Αθανάσιος Τσάνας (αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Εδιμβούργου), Αλέξανδρος Μπέλερ (δρ Βιοϊατρικής Τεχνολογίας), Κωνσταντίνος Χαμπίδης (διευθυντής στο γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και Ασημίνα Μπομπάκη (προϊσταμένη τμήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών υπουργείου Υγείας).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας, έργο της Επιτροπής είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και ο συντονισμός των ενεργειών που απαιτούνται, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο για τη μέτρηση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της ποιότητας υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Η επιτροπή θα διαμορφώσει προτάσεις για την επέκταση της εφαρμογής ψηφιακών πρωτοκόλλων καλής κλινικής πρακτικής (νοσηλευόμενους ασθενείς, εφαρμογές Τηλεϊατρικής - Τηλεσυμβουλευτικής). Θα διαμορφώσει, επίσης, το πλαίσιο για την αξιολόγηση και αξιοποίηση εργαλείων ηλεκτρονικής Υγείας (mobile apps), ώστε να χρησιμοποιηθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’