Ενήλικες που νοσούν από COVID-19 θα μπορούσαν να έχουν αντισώματα στο αίμα για σχεδόν 500 ημέρες μετά τη λοίμωξη, αναφέρει νεά έρευνα.

Ο ερευνητής Michael Swartz, του University of Texas Health Science Center στο Houston, δήλωσε ότι τώρα έχουμε καλό υπολογισμό του διαστήματος που διαρκούν τα αντισώματα μετά τη λοίμωξη.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι το επίπεδο των αντισωμάτων σε αυτούς που προηγουμένως μολύνθηκαν αυξάνει για τις πρώτες 100 ημέρες μετά τη λοίμωξη και στη συνέχεια σταδιακά μειώνεται τις επόμενες 500 ημέρες και πέρα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 57.000 εθελοντών άνω των 20 ετών. Οι περισσότεροι ανέφεραν λοίμωξη COVID-19 πριν τον Οκτώβριο 2020. Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα αίματος.

Ενώ τα ατομικά αποτελέσματα διέφεραν ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το κάπνισμα και την ένταση της λοίμωξης, όλοι είχαν παρόμοια μείωση των αντισωμάτων, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο The Journal of Infectious Diseases.

Αν και τα αντισώματα μπορούν να διαρκέσουν σχεδόν 1,5 χρόνο μετά τη λοίμωξη από COVID-19, ο Swartz τονίζει ότι ο εμβολιασμός δίνει την καλύτερη προστασία έναντι μόλυνσης, επαναμόλυνσης και νοσηλείας.

Πηγές:
The Journal of Infectious Diseases.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα