Περισσότεροι από τους μισούς Αυστραλούς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση αντικατάστασης γονάτου ήταν παχύσαρκοι, αυξάνοντας τον κίνδυνο να εγχειριστούν σε μικρότερη ηλικία-ιδιαίτερα οι γυναίκες.

Η έρευνα, του University of Queensland,  έδειξε ότι από τους 56. 217 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση λόγω οστεοαρθρίτιδας το 57,7% ήταν παχύσαρκοι.

Ο Srinivas Kondalsamy-Chennakesavan δήλωσε ότι ο κίνδυνος αρθροπλαστικής γόνατος λόγω οστεοαρθρίτιδας ήταν σχετικός με τον ΔΜΣ ενός ανθρώπου.

Παχύσαρκες γυναίκες  55–64 ετών είχαν έως 17,3 φορές περισσότερες πιθανότητες για τέτοια εγχείρηση έναντι άλλων με υγιές βάρος, ενώ οι παχύσαρκοι άντρες της ίδια ηλικίας είχαν 5,8 φορές περισσότερες πιθανότητες.

Παχύσαρκοι ασθενείς με τον υψηλότερο ΔΜΣ ήταν επίσης 7 χρόνια νεότεροι κατά μέσον όρο όταν υποβλήθηκαν στην εγχείρηση έναντι ανθρώπων φυσιολογικού βάρους.

Ο  Dr. Chris Wall δήλωσε ότι η μέτρια απώλεια βάρους φάνηκε να μειώνει αποτελεσματικά τα συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο και οι παχύσαρκοι ασθενείς που διατηρούσαν απώλεια 10% είχαν σημαντική βελτίωση στον πόνο και τη λειτουργικότητα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ANZ Journal of Surgery.

Πηγές:
ANZ Journal of Surgery.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα