Δυνατότητα προαιρετικού εμβολιασμού κατά της CoViD με τέταρτη δόση σε άτομα από 30 έως 59 ετών, εισηγείται η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή της συνεδρίαση. Όπως έγινε γνωστό, η πλατφόρμα ραντεβού θα είναι ανοικτή για όποιον επιθυμεί να εμβολιαστεί, αλλά η ισχυρή σύσταση παραμένει για τους άνω των 60 ετών.

Η πλατφόρμα για τη χορήγηση τέταρτης δόσης έχει ανοίξει από τον Απρίλιο για τους άνω των 60 χρόνων, καθώς και για τους ανοσοκατασταλμένους.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27 Ιουνίου 2022".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι χοροί λάτιν μπορούν να δώσουν ζωή στους εορτασμούς και να ενισχύσουν την υγεία
Ανακαλύφτηκε νέα αιτία διαβήτη
Πώς θα κάνετε υγιεινό το υπνοδωμάτιό σας