Δυνατότητα προαιρετικού εμβολιασμού κατά της CoViD με τέταρτη δόση σε άτομα από 30 έως 59 ετών, εισηγείται η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή της συνεδρίαση. Όπως έγινε γνωστό, η πλατφόρμα ραντεβού θα είναι ανοικτή για όποιον επιθυμεί να εμβολιαστεί, αλλά η ισχυρή σύσταση παραμένει για τους άνω των 60 ετών.

Η πλατφόρμα για τη χορήγηση τέταρτης δόσης έχει ανοίξει από τον Απρίλιο για τους άνω των 60 χρόνων, καθώς και για τους ανοσοκατασταλμένους.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27 Ιουνίου 2022".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα