Γυναίκες με ιστορικό αποβολών έχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μελλοντικά, σύμφωνα με έρευνα του University of Queensland.

Η έρευνα συνέκρινε στοιχεία 610.000 γυναικών από Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Σουηδία, Βρετανία και ΗΠΑ, και διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος αυξανόταν με πολλές αποβολές.

Η Gita Mishra δήλωσε ότι πολλές γυναίκες δεν γνώριζαν ότι οι εμπειρίες τους στην εγκυμοσύνη δρούσαν ως πρόωρη προειδοποίηση για τον κίνδυνο μελλοντικών νόσων.

Η έρευνα με επικεφαλής τον Ms Chen Liang, έδειξε ότι ο κίνδυνος γυναικών να υποστούν εγκεφαλικό αργότερα αύξανε με κάθε αποβολή.

Γυναίκες που απέβαλαν μια φορά είχαν 7% υψηλότερο κίνδυνο για μοιραίο και μη εγκεφαλικό σε σύγκριση με γυναίκες που δεν είχαν αποβάλει.

Ο κίνδυνος ήταν 12% υψηλότερος για μη μοιραίο εγκεφαλικό και 26% για μοιραίο, για 2 αποβολές.

Μετά από τουλάχιστον 3 αποβολές, ο κίνδυνος αύξανε σε 35% για μη μοιραία εγκεφαλικά και 82% για μοιραία σε σύγκριση με άλλες γυναίκες.

Σε πραγματικούς όρους, οι ερευνητές είδαν ότι σε γυναίκες με 3 τουλάχιστον αποβολές, 41 σε κάθε 1.000 εμφάνισαν μη μοιραίο εγκεφαλικό και 12 σε κάθε  1.000 μοιραίο, σε σύγκριση με 29 μη μοιραία και 7 μοιραία σε κάθε 1.000 γυναίκες που δεν είχαν αποβάλει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο