Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας πρόσθεσε τη διάρκεια του ύπνου στη λίστα για την καρδιαγγειακή υγεία. Είναι μέρος του "Life's Essential 8," ερωτηματολογίου που μετρά 8 σημαντικές περιοχές για να διαπιστώσει την καρδιαγγειακή υγεία κάποιου.

Η επικαιροποιημένη λίστα δημοσιεύτηκε στο Circulation και αντικατέστησε την "Life's Simple 7" του 2010.

Εκτός από τον ύπνο, η νέα λίστα διατήρησε τις αρχικές κατηγορίες: διατροφή, άσκηση, έκθεση στη νικοτίνη, ΔΜΣ, λιπίδια στο αίμα, γλυκόζη αίματος και αρτηριακή πίεση.

Η διάρκεια ύπνου προστέθηκε στη λίστα αφού οι ερευνητές εξέτασαν νέα ευρήματα της περασμένης δεκαετίας που διαπίστωσαν ότι ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς.

Άλλες κατηγορίες τροποποιήθηκαν όπως η διατροφή, η έκθεση στη νικοτίνη, λιπίδια και γλυκόζη.

Η AHA έχει τώρα νέο τρόπο αξιολόγησης του πόσο καλά τρώνε οι άνθρωποι.

Συστήνουν ερωτηματολόγιο 16 θεμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τακτικά διαστήματα για την αξιολόγηση της διατροφικής συνήθειας που εστιάζει στην εβδομαδιαία ποσότητα τροφής.

Η έκθεση στη νικοτίνη επικεντρώνεται γύρω από το κάπνισμα αλλά τώρα περιλαμβάνει και την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα και το άτμισμα.

Τα λιπίδια στο αίμα θα μετρώνται χρησιμοποιώντας τη μη- HDL χοληστερόλη παρά την ολική.

Η μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης επεκτάθηκε ώστε να περιλαμβάνει την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c), που μετρούν τα επίπεδα σακχάρου τους προηγουμένους 3 μήνες.

Πηγές:
Circulation

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα