Σε πειθαρχικό έλεγχο υποβάλλονται σήμερα οι δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση με τον θάνατο του 49χρονου.

Η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) τις παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ, με το ερώτημα να τεθούν σε προσωρινή αργία.

Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, όταν ο άτυχος 49χρονος απευθύνηθηκε στο "Άγιος Ανδρέας" με συμπτώματα καρδιαγγειακού επεισοδίου.

Από το νοσοκομείο έλαβε την απάντηση πως δεν εφημερεύουν, πως μάλλον πρόκειται για "ψύξη" και τον παρέπεμψαν στο Πανεπιστημιακό του Ρίου. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του αδελφού του με κατεύθυνση το Ρίο, αλλά άφησε καθ' οδόν την τελευταία του πνοή.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, η οποία υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν από δεκαετίες σε νοσοκομείο της Αττικής και από το υπουργείο Υγείας είχε δοθεί εντολή να γίνονται δεκτά παρόμοια περιστατικά, ακόμη και στην περίπτωση που το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν εφημερεύει. 

Δημ.Κ. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης