Ερευνητές του National University of Singapore, πέτυχαν η χρήση συμπληρώματος από φυτά να συρρικνώσει όγκους καρκίνου του μαστού σε προκλινικά μοντέλα. Η ομάδα χρησιμοποίησε καινοτόμο νανοτεχνολογία για να μετατρέψει διατροφική ουσία από φυτά σε ισχυρή αγωγή για τον καρκίνο μαστού.

Καθώς η νανοτεχνολογία μετατρέπει τη φυτική ουσία σε χημειοθεραπεία μόνο στην περιοχή του όγκου, η αγωγή είναι ισχυρή και ταυτόχρονα χωρίς παρενέργειες.

Aν και η έρευνα έγινε σε προκλινικά μοντέλα με τη νέα τεχνολογία, χρησιμοποιήθηκαν ως στόχος ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα μαστού και ανταποκρίθηκαν με ολοκληρωτική ύφεση.

Οι ερευνητές ελπίζουν να εφαρμόσουν στη συνέχεια την τεχνολογία σε κλινικές δοκιμές και για άλλους συμπαγείς όγκους που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν ή να αφαιρεθούν χειρουργικά.

Η χρήση φυσικών προϊόντων που μετατρέπονται με τη διαδικασία 'bioorthogonal catalysis' ώστε να συρρικνώσουν καρκινικούς όγκους μαστού είναι επαναστατική τεχνολογία, δήλωσε ο Chester Drum.

Το διατροφικό συμπλήρωμα (IAA) βρίσκεται στην καθημερινή διατροφή και δεν έχει παρενέργειες.

Ως επόμενο βήμα, οι ερευνητές σχεδιάζουν να αναπτύξουν τζελ που θα μπορεί να τοποθετείται στην περιοχή αφαίρεσης του όγκου μετά από εγχείρηση και η ασθενής θα πρέπει μόνο να τρώει διατροφικό συμπλήρωμα για την αποτροπή υποτροπής του καρκίνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ACS Nano.

Πηγές:
ACS Nano.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Κατάχρηση αντιβιοτικών σημειώθηκε κατά την πανδημία COVID-19
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας