Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο κίνδυνος εθισμού στο φαγητό θα μπορούσε να επηρεάζεται από τις συνήθειες των γονέων σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ.

Ερευνα του University of Michigan έδειξε ότι όσοι έχουν γονέα με ιστορικό αλκοολισμού είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν σημάδια εθισμού σε τροφές.

Αυτές, στις οποίες περιλαμβάνεται το παγωτό, η πίτσα, η σοκολάτα και οι τηγανιτές πατάτες,  έχουν δυσανάλογα υψηλά επίπεδα και επεξεργασμένων υδατανθράκων και λιπαρών που μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσουν κάποιον σε εθισμό.

Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν αν η ύπαρξη γονέα με αλκοολισμό προέβλεπε υψηλότερη πιθανότητα εθισμού σε πολύ επεξεργασμένες τροφές.

Εως 1 στους 5 ανθρώπους φάνηκε να έχουν αυτόν τον κλινικά σημαντικό εθισμό σε πολύ επεξεργασμένες τροφές, που χαρακτηριζόταν από έλλειψη ελέγχου για την πρόσληψη, έντονη επιθυμία και ανικανότητα να σταματήσει παρά τις συνέπειες.

Η Lindzey Hoover, δήλωσε ότι άνθρωποι με οικογενειακό ιστορικό εθισμού μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης προβληματικής σχέσης με πολύ επεξεργασμένες τροφές.

Οι εθιστικές αντιδράσεις δεν τελείωναν με τις τροφές, καθώς άνθρωποι με εθισμό σε αυτές ήταν επίσης πιο πιθανό να εμφανίζουν προσωπικά προβλήματα με αλκοόλ, κάνναβη, κάπνισμα και άτμισμα.