Ερευνητές του University of California, ανακάλυψαν ότι αγωγή με εκχύλισμα από ρίζες του φυτού Rhodiola rosea θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική όσον αφορά τη συμβολή στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2. Δείχνει υποσχόμενη ως ασφαλής και αποτελεσματική μη φαρμακευτική εναλλακτική λύση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Scientific Reports και ανακάλυψε σε ποντικούς ότι το φυτό μείωνε τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, βελτίωνε την ανταπόκριση σε ενέσεις ινσουλίνης, ρύθμιζε τη σύνθεση βακτηρίων στο πεπτικό και μείωνε αρκετούς δείκτες φλεγμονής.

Ο καθηγητής Dr. Mahtab Jafari, δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει ότι το Rhodiola rosea είναι καλός υποψήφιος για περαιτέρω μελέτη.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν παχύσαρκους ποντικούς με αντίσταση στην ινσουλίνη και υψηλό σάκχαρο για να δοκιμάσουν αν η Rhodiola rosea μπορούσε να βελτιώνει την ομοιόσταση γλυκόζης. Ομάδα ελέγχου λάμβανε νερό και η δεύτερη ομάδα λάμβανε εκχύλισμα του φυτού.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η Rhodiola rosea θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Το επόμενο βήμα της ερευνητικής ομάδας είναι να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη έρευνα σε διαφορετικό μοντέλο ποινικών με διαβήτη λόγω παχυσαρκίας, ώστε να επιβεβαιώσει τα ευρήματα. Μελλοντικά, ελπίζει να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή