Οι ψηφιακές τεχνολογίες που βοήθησαν τους εργαζόμενους να εργάζονται από απόσταση θα μπορούσαν να βοηθούν ενήλικες να είναι περισσότερο σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά υγιείς, όταν συνδυάζονται με δραστηριότητες αλληλεπίδρασης με βάση την τέχνη.

Σε αυτό κατέληξε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Medicine και είναι η πρώτη που δείχνει πως τα ψηφιακά μουσεία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων που μένουν στο σπίτι.

Ερευνητές από τον Καναδά σε συνεργασία με το Montreal Museum of Fine Arts (MMFA) ερεύνησαν τα πιθανά οφέλη των εβδομαδιαίων ψηφιακών επισκέψεων σε διάστημα 3 μηνών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 106 άνθρωποι  65 ετών και άνω που ζούσαν στο Μόντρεαλ.

Οι μισοί συμμετείχαν σε διαδικτυακές ξεναγήσεις μια φορά την εβδομάδα ενώ η ομάδα ελέγχου απείχε από πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η ομάδα παρέμβασης έδειξε σημαντική βελτίωση στα σκορ κοινωνικής μοναξιάς, ευεξίας, ποιότητας ζωής και αδυναμίας σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Ο Dr Olivier Beauchet, καθηγητής στο University of Montrea δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι δραστηριότητα με βάση την τέχνη μπορεί να είναι αποτελεσματική παρέμβαση.

Tα μεγαλύτερα οφέλη από 45λεπτη ξενάγηση σε ψηφιακό μουσείο ήταν στην αδυναμία. Επίσης περιλαμβάνονταν 15 λεπτες ερωτήσεις και απαντήσεις στο τέλος κάθε ξενάγησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας