Έρευνα του RCSI University of Medicine and Health Sciences, δίνει νέα στοιχεία για τις αλλαγές στην καρδιακή λειτουργία και την αρτηριακή πίεση των πνευμόνων μωρών που γεννιούνται με σύνδρομο Down.

Παθήσεις καρδιάς και πνευμόνων είναι συνήθεις σε μωρά με σύνδρομο Down και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάγκη εντατικής περίθαλψης και μακρύτερης νοσηλείας σε αυτά τα μωρά.

Tα ευρήματα θα βοηθήσουν γιατρούς να αξιολογούν καλύτερα μωρά με το σύνδρομο. Παρακολουθήθηκαν 70 μωρά με τη συνεργασία 3 εντατικών μονάδων νεογνών στο Δουβλίνο. Στην Ιρλανδία γεννιέται 1 στα 600 παιδιά με το σύνδρομο.

Η έρευνα βρήκε ότι μωρά με το σύνδρομο έχουν βλάβη στις αλλαγές της καρδιακής λειτουργίας και στην πίεση στους πνεύμονες τα 2 πρώτα χρόνια ζωής τους.

Δεν υπήρχαν διαφορές στην καρδιακή λειτουργία των μωρών με το σύνδρομο, που είχαν συγγενή καρδιοπάθεια σε σύγκριση με αυτά που δεν είχαν.

Είναι σημαντικό εύρημα και δείχνει ότι όλα τα μωρά με σύνδρομο Down θα πρέπει να ελέγχουν την καρδιακή λειτουργία και την πίεση στους πνεύμονες κατά την παιδική ηλικία.

Ο Afif EL-Khuffash, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι μωρά με σύνδρομο Down εμφανίζουν αλλαγές στην καρδιακή λειτουργία που οδηγούν σε αυξημένη πίεση στους πνεύμονες.

Περίπου μισά από τα μωρά με το σύνδρομο έχουν και συγγενή καρδιοπάθεια. Στην έρευνα 48 μωρά είχαν συγγενή καρδιοπάθεια και 22  δεν είχαν. Τα αποτελέσματα από τα μωρά με το σύνδρομο συγκρίθηκαν με αυτά 60 μωρών χωρίς το σύνδρομο. Υποβλήθηκαν σε ηχοκαρδιογράφημα για την αξιολόγηση της καρδιακής λειτουργίας στους 6 μήνες, στον 1 χρόνο και στα 2.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Society of Echocardiography.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας