Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο Arthritis & Rheumatology που έγινε από το Baylor College of Medicine, το περπάτημα μπορεί ενδεχομένως να βοηθά ανθρώπους 50 ετών και άνω που έχουν οστεοαρθρίτιδα γόνατος να μειώνουν τον συχνό πόνο.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι το περπάτημα ως άσκηση θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη αγωγή για τη μείωση της επιδείνωσης  των αρθρώσεων.

Τα στοιχεία της έρευνας προήλθαν από συμμετέχοντες στην έρευνα παρατήρησης Osteoarthritis Initiative, στην οποία ανέφεραν πόσο συχνά και για πόσο διάστημα περπατούσαν για άσκηση.

Συμμετέχοντες που ανέφεραν 10 ή περισσότερες περιπτώσεις άσκησης από την ηλικία των 50 χαρακτηρίστηκαν ως περιπατητές, ενώ όσοι ανέφεραν ότι δεν περπατούσαν, ως μη περιπατητές.

Οσοι ανέφεραν ότι περπατούσαν για άσκηση είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες νέου συχνού πόνου στα γόνατα σε σχέση με όσους δεν περπατούσαν.

Η Dr. Grace Hsiao-Wei Lo, δήλωσε ότι η παρούσα έρευνα στηρίζει την πιθανότητα το περπάτημα ως άσκηση να μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της έναρξης καθημερινού πόνου στα γόνατα. Θα μπορούσε επίσης να επιβραδύνει την επιδείνωση από τη βλάβη της οστεοαρθρίτιδας μέσα στην άρθρωση.

Η ερευνήτρια, σημείωσε ότι επιπλέον πλεονεκτήματα του περπατήματος είναι η βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία και χαμηλότερος κίνδυνος παχυσαρκίας, διαβήτη και ορισμένων  καρκίνων.

Το περπάτημα είναι ελεύθερη άσκηση, με λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η Lo συνιστά άνθρωποι με οστεοαρθρίτιδα γόνατος να περπατούν για άσκηση- ιδιαίτερα αν δεν έχουν καθημερινό πόνο στα γόνατα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
41 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν στον κόσμο από μη μεταδοτικές ασθένειες
Θεσσαλία: Σχέδιο δράσης για να μην περάσει στο πιάτο μας η μόλυνση από την πλημμύρα
44.000 έτρεξαν, περπάτησαν και στήριξαν τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού