Την έντονη αντίδραση των διαβητικών, προκαλεί απόφαση του υπουργού Υγείας να περικοπεί η αποζημίωση στις αντλίες ινσουλίνης για τον διαβήτη τύπου 1.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα αναπήρων διοργανώνει στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την επισήμανση πως "τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας δεν μπαίνουν στο ζύγι της πολιτικής της κυβέρνησης, στη λογική κόστους οφέλους".

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, στις 8 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε απόφαση του ΕΟΠΥΥ, που μειώνει την αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες εν είδη τεχνητού παγκρέατος, για τους διαβητικούς τύπου 1.

Η μείωση αυτή φτάνει περίπου τα 130 ευρώ τον μήνα, καθώς η αποζημίωση από 45 ευρώ ανά αισθητήρα πηγαίνει στα 20 ευρώ.

Σύμφωνα με τους διαβητικούς, για να λειτουργήσει η αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες το μήνα. Οι αισθητήρες αυτοί, είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί λειτουργούν μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, και μπορεί ο ίδιος ο ασθενής, ο φροντιστής, πολύ περισσότερο ο γονιός των παιδιών να επεμβαίνει, όταν το παιδί πάει να κάνει υπογλυκαιμία και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

"Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που χρόνια τώρα μέσω των κανονισμών των παροχών του ΕΟΠΥΥ, προχωρούν βήμα - βήμα μέσω των περικοπών, τη λογική ενός ελάχιστου πακέτου παροχών και από κει και πέρα ο καθένας ανάλογα με το πορτοφόλι του θα έχει και τις ανάλογες παροχές", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας