Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εγγραφής στον προσωπικό γιατρό. Μέσα σε έναν μήνα, οι εγγραφές ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, ενώ οι συμμετέχοντες γιατροί είναι περισσότεροι από 3.200, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η διαδικασία, ωστόσο, δεν είναι ανέφελη, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Αττική, όπου αρκετοί πολίτες δεν πρόλαβαν να εγγραφούν σε γιατρό πλησίον του τόπου διαμονής τους και υποχρεώθηκαν να εγγραφούν σε γιατρό που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση.

Η πλειονότητα των γιατρών που συμμετέχουν στον θεσμό έχουν ήδη συμπληρώσει το όριο των εγγεγραμμένων πολιτών ή πλησιάζουν στη συμπλήρωσή του.

Εκτιμάται πως στην Αττική, το δίκτυο των προσωπικών γιατρών μπορεί να καλύψει το 53% του πληθυσμού, ενώ στην Επικράτεια το ποσοστό φτάνει έως και στο 70%.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, έχουν εγγραφεί 500.000 πολίτες και στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να  φτάσουν στο 25% του πληθυσμού έως το τέλος Οκτωβρίου.

Στον θεσμό συμμετέχουν 3.245 προσωπικοί γιατροί - παθολόγοι και γενικοί γιατροί - εκ των οποίων οι 1.100 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Από την περασμένη Πέμπτη, ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής μέσω των φαρμακείων και έως το βράδυ της Παρασκευής είχαν εγγραφεί περίπου 200.000 πολίτες.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου