Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences με την υποστήριξη των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι. και υπό την αιγίδα του Δ. Αθηναίων υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Λεωφορεία στο κέντρο της πόλης και σημεία του σταθμού ‘Σύνταγμα’ του μετρό ντύνονται με τα εικαστικά της εκστρατείας για δύο εβδομάδες. Φέρουν χαρακτηριστικά το πράσινο χρώμα, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης και με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για το λέμφωμα, αλλά και τις σημαντικές εξελίξεις της επιστήμης σε ό,τι αφορά τη θεραπεία των δύσκολα αντιμετωπίσιμων ασθενειών. 

Ο κ. Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδος & Κύπρου σχολιάζει: «Για τρίτη συνεχή χρονιά η Gilead ανάβει το πράσινο φως στη γνώση και την ευαισθητοποίηση για τους αιματολογικούς καρκίνους, στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και στα βήματα που έχει κάνει η επιστήμη μέσα από καινοτόμες αντικαρκινικές θεραπείες. Θεραπείες, οι οποίες ανοίγουν την προοπτική για την αντιμετώπιση μιας πληθώρας ανίατων και δύσκολων ασθενειών και παθήσεων, αναστέλλοντας την εξέλιξή τους και όχι απλώς αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματά τους».

Η κα. Αναστασία Πασακοπούλου, Πρόεδρος του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ, σχολίασε: «Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ υποστηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την 15η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού. Ο πληθυσμός είναι απαραίτητο να ενημερώνεται για τους τρόπους πρόληψης σοβαρών νόσων μέσω στοχευμένων δράσεων. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει την εξάλειψη της νόσου».

Η κα. Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Κ.Ε.Φ.Ι., επισήμανε: «Συμμετέχουμε στη δράση ενημέρωσης σχετικά με την αντιμετώπιση των Λεμφωμάτων που έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες, με τη συνολική επιβίωση να έχει διπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια λόγω της εισαγωγής νεότερων και αποτελεσματικότερων θεραπειών. Η συνεχής και άοκνη έρευνα πάνω στα Λεμφώματα τα  έχουν μετατρέψει από θανατηφόρα ασθένεια σε μια χρόνια νόσο. Αν επιστήμη σημαίνει, μεταξύ άλλων, να οραματίζεσαι το ανέφικτο, τότε η έρευνα για τα Λεμφώματα βρίσκεται στην αιχμή της επιστημονικής δραστηριότητας. Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ραγδαίες. Οι καινοτόμες θεραπείες, η ανάπτυξη της μοριακής βιολογίας έχουν συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η υποστήριξη των ασθενών αυτών είναι το κύριο μέλημα του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]